compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Stalker

Stalker

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruik

filmhuis, mysterie, science fiction

Pitch van Stalker
Delen op facebook
Stalker
Nederlandse première: 4-10-2018
Duitsland, Sovjet Unie, 1979, 163 min,
Mysterieuze gids Stalker leidt een wetenschapper en een schrijver door de 'verboden Zone', een hermetisch afgesloten terrein vol afval, waar de regels van het gezond verstand niet gelden. Existentiële twijfel heerst, vervreemdende geluiden versterken het gevoel van onbehagen.
trailer en bijzonderheden over Stalker
Stalker was in de jaren '80 een cultfilm in het circuit van de 'tegenbeweging'. De suggestie van nucleaire doem, de anarchistische verhaallijn en de industriële omgeving waardoorheen de mannen zich een weg banen, sloot naadloos aan op de kaalslagsfeer in menig Westers kraakpand.
De film werd indertijd door de sovjet-authoriteiten verboden omdat ze hem als een uiting van dissidente ideeën zagen. Tarkovsky zou daarna in grote problemen komen en worden uitgewezen naar Zweden.
De digitale restauratie van de film is uitgevoerd door de wereldvermaarde productiemaatschappij Mosfilm.
Aanloop van Stalker
Andrei Tarkovsky maakte eerder Solyaris (1972), die later werd opnieuw werd gemaakt door Steven Soderbergh met George Clooney in de hoofdrol Solaris (2002).
BioscoopAgenda van Stalker

Stalker in de bioscoop

Synopsis distributeur
Tarkovski’s metafysische contemplatie over de staat van de moderne mens is nu te zien in een schitterende digitale restauratie.

Een mysterieuze gids genaamd Stalker leidt een wetenschapper en een schrijver door de ‘verboden zone’, een hermetisch afgesloten terrein vol afval, waar de regels van het gezond verstand niet gelden. Tarkovski’s metafysische contemplatie over de staat van de moderne mens is nu te zien in een schitterende digitale restauratie van productiemaatschappij Mosfilm.