compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

State Funeral

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijden

Pitch

In maart 1953 wordt vier dagen lang elke fase van de plechtigheden rond de begrafenis van Jozef Stalin geobserveerd. In de traditie van zijn films over de erfenis van de Sovjet-Unie put Sergej Loznitsa uit bestaand materiaal...
Delen op facebook
State Funeral
Nederlandse première: 7-10-2021
Litouwen, Nederland, 2019, 135 min,

State Funeral trailer

Trailer van State FuneralBekijk de trailer en de beste filmstills van de film State Funeralhttps://i1.ytimg.com/vi/ivdDDbjjiS0/hqdefault.jpg2021-09-27
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

State Funeral - Bioscopen, Tijden & Tickets

State Funeral in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je State Funeral zien? Koop of huur de film hier:
Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In maart 1953 wordt vier dagen lang elke fase van de plechtigheden rond de begrafenis van Jozef Stalin geobserveerd. In de traditie van zijn films over de erfenis van de Sovjet-Unie put Sergej Loznitsa uit bestaand materiaal. Van de bombastische bekendmaking op 4 maart 1953 van zijn overlijden door omroepers, in kranten en op aanplakbiljetten, via de eindeloze stoet rouwende mensen die hun rode tsaar snikkend een laatste eer komen bewijzen, tot de ceremoniële bijzetting in het mausoleum. Het is vastgelegd op film. De vaak niet eerder vertoonde beelden zijn veelal in kleur, waarbij het Kremlinrood van de bloemen, linten en vlaggen indringend afsteekt tegen de achtergrond van besneeuwde straten, grijs geklede mensen en grauwe fabrieken: ook op afstand van Moskou leggen arbeiders het werk stil om hun partijleider te gedenken.
Een ronduit grotesk gebeuren waar de regisseur nog meer recht aan doet met de feitelijke, historische informatie op het einde dat pijnlijk aantoont hoe absurd de beleving van leven en dood is in een tiranniek regime, gebaseerd op een persoonlijkheidscultus.

Productiemaatschappij: Atoms & Void, Current Time TV, Nutprdukce, Studio Uljana Kim

Cast & Regisseur

Joseph Stalin

Self (archive footage)
Lavrenti Beria

Self (archive footage)
Valko Chervenkov

Self (archive footage)
Dolores Ibárruri

Self (archive footage)
Nikita Khrushchev

Self (archive footage)
State Funeral poster