compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Sundown

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch

In Sundown is het gezin Bennet aan het genieten van luxe vakantie in Acapulco Mexico, wanneer het nieuws over het overlijden van een familielid. De vakantie wordt afgebroken en iedereen reist af naar Londen behalve de vader. Die belandt in een soort mid-life-crisis en laat alles op zijn beloop gaan, alle familiegeheimen komen hiermee op de tocht te staan.
Delen op facebook
Sundown
Nederlandse première: 8-9-2022
Frankrijk, Mexico, Zweden, 2021, 83 min,

Bekijk bij:

Sundown trailer en bijzonderheden

De film won een Zilveren Ster voor beste speelfilm tijdens het El Gouna Film Festival 2021.

Trailer van SundownBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Sundownhttps://i1.ytimg.com/vi/IqOD-bX96ek/hqdefault.jpg2022-08-08
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Michel Franco maakte eerder ook de drama's met verrassende wendingen Después de Luca (2012) winnaar Un Certain Regard Award en New Order (2020).

Sundown - Bioscopen, Tijden & Tickets

Sundown in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Sundown zien? Koop of huur de film hier:Tijdens een luxe vakantie in Mexico krijgt een gezin slecht nieuws, een familielid verstoort de hechte familieorde, de sluimerende spanningen komen naar de vlakte.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Neil Bennett, een vermogende Brit, viert met familieleden een zorgeloze vakantie in een luxe resort in het Mexicaanse Acapulco. Een telefoontje verstoort de zonnige idylle. Er is een sterfgeval in de familie en het gezelschap moet onmiddellijk terugkeren naar Londen. Maar in plaats van zijn familie te vergezellen neemt Neil zijn intrek in een budgethotel, drinkt hij bier op het strand, ontmoet hij een plaatselijke schone en verzint hij redenen om zijn terugkeer naar huis uit te stellen. Wat is Neil van plan? Hoe lang kan hij wegblijven terwijl zijn familie treurt en met juridische zaken worstelt? En wat als de zaken zich van kwaad tot erger ontwikkelen? In Sundown blijkt niets te zijn wat het lijkt. Tim Roth en Charlotte Gainsbourg spelen de hoofdrollen in Sundown van de Mexicaanse regisseur Michel Franco, een origineel en mysterieus drama met vele onverwachte wendingen. Net zoals Francos After Lucia (winnaar Un Certain Regard Award) en New Order is Sundown een indringende, boeiende studie van klassenongelijkheid en familiegeheimen.

Productiemaatschappij: Common Ground Pictures, Eficine (support), Film i Vst (co-production), Lux, Teorema

Cast & Regisseur

Tim Roth

Neil Bennett
Samuel Bottomley

Colin Bennett
Michel Franco

Regisseur
Sundown poster