compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Sur l'Adamant

On the Adamant

Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch

De Adamant is een uniek verblijf. Dit drijvende gebouw aan de Seine in het hart van Parijs vangt volwassenen op die lijden aan een psychiatrische aandoening. Het behandelende team biedt zo goed mogelijk weerstand aan de achteruitgang en ontmenselijking van de psychiatrie...
Delen op facebook
Sur l'Adamant
Nederlandse première: 4-1-2024
Frankrijk, Japan, 2023, 109 min,

Bekijk bij:

Sur l'Adamant trailer

Trailer van Sur l'AdamantBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Sur l'Adamanthttps://i1.ytimg.com/vi/oXXcAeKiAXw/hqdefault.jpg2023-04-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Sur l'Adamant - Bioscopen, Tijden & Tickets

Sur l'Adamant in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

De Adamant is een uniek verblijf. Dit drijvende gebouw aan de Seine in het hart van Parijs vangt volwassenen op die lijden aan een psychiatrische aandoening. Het behandelende team biedt zo goed mogelijk weerstand aan de achteruitgang en ontmenselijking van de psychiatrie. Regisseur Philibert neemt de kijker mee aan boord en laat deze kennismaken met de patiënten en verzorgers die elke keer opnieuw de strijd aangaan met hun dagelijkse realiteit. Een warm portret van zowel de vaste bezoekers van de boot als de medewerkers, die op de Adamant samen allerlei activiteiten ondernemen zoals koken, tekenen en praten over voetbal. Door Philibert's observerende stijl leert de kijker zowel de patiënten als de toegewijde medewerkers steeds beter kennen.
?????Sur L'Adamant van de Franse regisseur Nicolas Philibert, bekend van de zeer succesvolle documentaire Être et avoir (2002), gaat over een boot in Parijs waar patiënten met psychiatrische problemen worden opgevangen. De Franse documentaire won op het Internationale Filmfestival van Berlijn de Gouden Beer, de belangrijkste prijs. Het is zeldzaam dat de Gouden Beer wordt toegekend aan een een documentaire. De regisseur liet tijdens de uitreiking weten diep geraakt te zijn door de beslissing van de jury. “Ik heb geprobeerd om het zo discriminerende beeld dat wij vaak hebben van gekke mensen om te draaien”, zei Philibert nadat hij de prijs in ontvangst had genomen. “Ook als we ons niet met hen kunnen identificeren, wil ik dat we in staat zijn om op zijn minst te erkennen wat ons verbindt.”

Productiemaatschappij: Centre national du cinéma et de l'image animée (CN, Ciné+ (participation), France 3 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), La Région Île-de-France (support), Les Films du Losange (participation), Longride (co-production), TS Productions, UniversCiné (participation)

Cast & Regisseur

Nieuws over Sur l'Adamant