compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Films > Tanzania Transit

Tanzania Transit

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

documentaire

Pitch van Tanzania Transit
Tanzania Transit filmstill
Tanzania Transit filmstill
Delen op facebook
Tanzania Transit
Nederlandse première: 3-5-2018
Nederland, 2018, 75 min,
Drie personen treinen met de Tanzania Express door Oost-Afrika. De trein is een rijdend eiland op zich in een zee van corruptie, armoede en onderdrukking.
trailer en bijzonderheden over Tanzania Transit
Jeroen van Velzen is in Kenya opgegroeid.
Aanloop van Tanzania Transit
Regisseur Jeroen van Velzen is onder andere bekend van de documentaire Wavumba (2012), die zich ook in Oost-Afrika afspeelt.
BioscoopAgenda van Tanzania Transit

Tanzania Transit in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Tanzania Transit zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 12 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Regisseur Jeroen van Velzen volgt drie personen op de Tanzania Express, een treinroute door Oost-Afrika. De trein is een rijdende samenleving op zichzelf, in een wereld vol onderdrukking, corruptie en armoede.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
In deze lange documentaire volgen we Rukia, Peter en Isaya, terwijl ze hun reis van drie dagen en nachten maken op een trein die Tanzania doorkruist.

In deze lange documentaire volgen we Rukia, Peter en Isaya, terwijl ze hun reis van drie dagen en nachten maken op een trein die Tanzania doorkruist. Onderweg vertellen zij hun levensverhalen, die hun kracht om te overleven tonen. Rukia is een onafhankelijke vrouw, die haar eigen bar runt bij de mijnen inde woestijn, een keiharde mannenwereld. Haar doel van deze reis is een plek te vinden waar zij een nieuw leven kan beginnen. Isaya, een oude Masai, zit in het armste gedeelte van de trein met zijn kleinzoon William op weg terug naar zijn familie in de "bush". In de trein worden zij geconfronteerd met de vooroordelen die medepassagiers hebben jegens Masai. Peter reist eerste klas. Ooit was hij de leider van een grote misdaadbende, maar nu is hij een machtige dominee die zijn geld verdient door (arme) volgelingen te laten betalen voor zijn dubieuze diensten. Deze drie personages hebben één ding gemeen: hoe uitzichtloos hun leven soms ook was, altijd vonden ze een manier om door te gaan. ?