compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Tarde Para Morir Joven

Tarde Para Morir Joven

***1/20
Waardering: 3.3/5

Too Late to Die Young

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruik

drama, filmhuis

Pitch van Tarde Para Morir Joven
Tarde Para Morir Joven filmstill
Tarde Para Morir Joven filmstill
Delen op facebook
Tarde Para Morir Joven
Nederlandse première: 25-7-2019
Argentinië, Brazilië, Chili, Nederland, Qatar, 2018, 110 min,
Chile, 1990. Coming-of-age-drama over de zestienjarige Sofia die, na de val van Pinochet, opgroeit in een commune aan de voet van de Andes. Ze lijkt veilig voor de gevaren van de stad.
Tarde Para Morir Joven trailer en bijzonderheden
De film won al snel meerdere prijzen zoals Beste regisseur tijdens het Locarno International Film Festival 2018, als eerste vrouwelijke regisseur.
Aanloop
De Chileense filmmaker Dominga Sotomayor vestigt haar naam als lange speelfilmregisseur, eerder maakte ze De jueves a domingo (2012), waarvoor ze een Tiger Award van het IFFR ontving.
Tarde Para Morir Joven - Bioscopen, Tijden & Tickets

Tarde Para Morir Joven in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.


Synopsis distributeur
De Chileense filmmaker Dominga Sotomayor gooit hoge ogen met Tarde para morir joven, een adembenemend mooi gefilmde coming of age-vertelling over de zestienjarige Sofia die, na de val van Pinochet, opgroeit in een commune aan de voet van de Andes.

De Chileense filmmaker Dominga Sotomayor gooit hoge ogen met Tarde para morir joven, een adembenemend mooi gefilmde coming of age-vertelling over de zestienjarige Sofia die, na de val van Pinochet, opgroeit in een commune aan de voet van de Andes. Met Tarde para morir joven won Dominga Sotomayor (1985, Chili) als eerste vrouwelijke regisseur de Zilveren Luipaard van het Locarno Film Festival. De film kreeg ook de KNF Prijs van de Nederlandse Filmjournalisten voor Beste Nederlandse Coproductie. Sotomayor won eerder de Tiger Award van het IFFR met haar speelfilmdebuut De jueves a domingo (2012).