compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 22-7 t/m 28-7
Film van de week!
MENU

The Agronomist

***1/20
Waardering: 3.5/5

Pitch

Documentaire over de vermoorde radiojournalist en politiek activist Jean Dominique die in 1968 het kleine Radio Haïti Inter kocht. Hij verzorgde uitzendingen die alleen al revolutionair waren doordat er gesproken werd in het Creools, de taal van de gewone bevolking.
Delen op facebook
The Agronomist
Nederlandse première: 9-9-2004
Verenigde Staten, 2003, 90 min,

bijzonderheden

Agronomist is een ander woord voor landbouwkundige. Haïti kende verschillende perioden van dictatuur waarin het radiostation werd gesloten of kapotgeschoten en de onverschrokken journalist opgesloten of verbannen. Tijdens de politieke onrusten van 2000 werd Dominique vermoord. De film vertelt in de eerste plaats het tragische verhaal van het geplaagde Haïti, maar geeft bovendien inzicht in het opereren van de Amerikaanse inlichtingendiensten tijdens de diverse politieke omwentelingen. Haïti maakt deel uit van de achtertuin van Amerika en de tuinman blijkt er zo zijn eigen methoden op na te houden. Na een korte ontmoeting in Haïti in 1987 legde Demme gesprekken met Jean Dominique in ballingschap in New York in de jaren '90 vast.
Hiphopsterren Wyclef Jean en Jerry 'Wonder' Duplessis tekenden voor de soundtrack.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Jonathan Demme begon als publiciteitsmedewerker en filmcriticus. In 1970 ging hij werken voor New World Pictures, de productiemaatschappij van Roger Corman, waarvoor hij in 1974 zijn eerste film "Caged Heat" regisseerde. Melvin and Howard uit 1980 ontving vele onderscheidingen, waaronder twee Academy Awards. Zijn Talking Heads-concertregistratie Stop Making Sense uit 1984 was destijds een grote hit van het Rotterdam Filmfestival. Demme maakte ook videoclips voor groepen als New Order en The Fine Young Cannibals. Zijn bekendste films zijn "Married to the Mob" (1988), The Silence of the Lambs (1991), Philadelphia (1993), "Beloved" (2001), The Truth About Charlie (2002) en The Manchurian Candidate (2004).

The Agronomist - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Agronomist in de bioscoop

Wil je The Agronomist zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Portret van de vermoorde politiek activist Jean Dominique, voorvechter voor mensenrechten in Haïti. Het maakt veel duidelijk over de huidige dramatische situatie in het land.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Clinica Estetico Ltd.

Cast & Regisseur