compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Bloody Olive

The Bloody Olive

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch

Kerstavond 1951. Werner en Mylène verheugen zich op een knusse avond samen, tot de bel gaat. Sam, een collega van Werner heeft ontdekt dat Werner met de boeken heeft geknoeid en hij wil het geld terug. Dat is het begin van een avond vol verrassingen en onverwachte ontknopingen.
Delen op facebook
The Bloody Olive
België, 1996, 12 min,

bijzonderheden

Deze korte film, een parodie op de film noir, werd internationaal gelauwerd en schiep grote verwachtingen. Bal bevestigde zijn cinematografisch talent met zijn eerste speelfilm Man van Staal (1999), die in de pers goed onthaald werd.

Aanloop

Vincent Bal (België, 1973) studeerde film aan het Sint-Lukas-instituut in Brussel. Na zijn studie regisseerde hij in 1994 Tour de France, een korte film die onder andere met de 'Eerste Prijs' op het Dresden Festival en met de Prijs voor Jong Nederlands talent op het Filmfestival van Brussel bekroond werd. Zijn bekendste werk is Minoes (2001).

The Bloody Olive - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Bloody Olive in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Erwin Provoost Multimedia

Cast & Regisseur