compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 26-1 t/m 1-2
Film van de week!
MENU

The Cave

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarAngst

Pitch van The Cave

The Cave filmstill

The Cave filmstill

Delen op facebook
The Cave
Nederlandse première: 2-1-2020
Denemarken, Duitsland, Qatar, Syrië, Verenigde Staten, 2019, 107 min,

Ghouta, Syrië, 2016-2018. Tussen luchtaanvallen en bombardementen door worstelt een groep vrouwelijke artsen met systemisch seksisme bij het — met beperkte middelen — verzorgen van de gewonden in een ondergrondse ziekenhuis. De documentaire volgt vooral vooral de jonge kinderarts Dr. Amani, die de leiding heeft van de ondergrondse hospitaal.

Bekijk bij:

NETFLIX

The Cave trailer en bijzonderheden

De documentaire is al meer dan 10 keer genomineerd voor een prijs en heeft er al 10 naar binnen gesleept.

Trailer van The CaveBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Cavehttps://i1.ytimg.com/vi/Tw6FAOUoSCA/hqdefault.jpg2019-12-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Feras Fayyad is de regisseur van de vaak geciteerde documentaire Last Men in Aleppo (2017), waarvoor hij genomineerd werd voor een Academy Award (Oscar) voor Beste lange documentaire.

The Cave - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Cave in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Cave zien? Koop of huur de film hier:


NETFLIX

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Ghouta, Syrië, 2016-2018. Tussen luchtaanvallen en bombardementen door worstelt een groep vrouwelijke artsen met systemisch seksisme bij het — met beperkte middelen — verzorgen van de gewonden in een ondergrondse ziekenhuis.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

The Cave is een aangrijpende documentaire over moed, veerkracht en vrouwelijke solidariteit.

De voor een Oscar genomineerde regisseur Feras Fayyad (Last Men in Aleppo) keert terug naar zijn thuisland Syrië om een toegewijd team van vrouwelijke dokters te volgen die onvermoeibaar gewonden verzorgen in een ondergronds ziekenhuis. Het ziekenhuis, dat bekendstaat als ‘de grot’, biedt hoop en veiligheid aan de belegerde burgers.
Aan het hoofd staat de jonge kinderarts Amani, die samen met haar collega’s Samaher en dokter Alaa zij aan zij werkt met mannelijke collega’s – een situatie die ondenkbaar is in de bovengrondse, onderdrukkende patriarchale wereld. De vrouwen hebben te maken met dagelijkse bombardementen, een chronisch tekort aan medicijnen en voedsel en de voortdurende dreiging van chemische aanvallen.
The Cave is een aangrijpende documentaire over moed, veerkracht en vrouwelijke solidariteit.

Productiemaatschappij: Danish Documentary Production, Hecat Studio

Cast & Regisseur