compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

The Climb

***1/20
Waardering: 3.3/5

Pitch van The Climb

Delen op facebook
The Climb
Verenigde Staten, 2019, 98 min,

In The Climb blikken de filmmakers terug op de jarenlange vriendschap tussen de twee jongens Kyle en Mike, die eindigt wanneer Mike een slippertje maakt met Kyle's verloofde. The Climb gaat over een tumultueuze maar duurzame relatie tussen twee mannen gedurende vele jaren van lachen, liefdesverdriet en woede. Het is ook het verhaal van echte beste vrienden die hun diepe connectie omzetten in een rijke, humane en vaak oproerige film over de grenzen (of het gebrek daaraan) van alle hechte vriendschappen.

Bekijk bij:

meJane

The Climb trailer en bijzonderheden

De film zou op 20 maart 2020 uitkomen, maar werd vaker uitgesteld en uiteindelijk werd de film — die zeer goede recensies kreeg — uitgebracht als video on demand.
De twee hoofdrolspelers van de film zijn ook de twee scenarioschrijvers, en één daarvan is ook de regisseur, waardoor het soms moeilijk is te bepalen wanneer is er sprake van een speelfilm en wanneer is het simpelweg het re-ensceneren van eerdere gebeurtenissen.

Trailer van The ClimbBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Climbhttps://i1.ytimg.com/vi/Mr4MKhV5QVw/hqdefault.jpg2021-01-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De film doet een beetje denken aan de Nederlandse film Ventoux (2015), waarbij ook een stel vrienden een berg met de fiets willen beklimmen om hun oude vriendschap te hervinden.
Regisseur Michael Angelo Covino schreef de film samen met Kyle Marvin, speelfilmdebuut voor beide heren die eerder korte films en veel tv-werk deden in allerlei rollen.

The Climb - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Climb in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Climb zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Een blik op de jarenlange vriendschap tussen twee jongens.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Adastra Films (Line production: France), Memento Films International (in association with), Topic Studios, Watch This Ready

Cast & Regisseur