compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU

The Dissident

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van The Dissident

Hatice Cengiz (Self - Interviewee)

Hatice Cengiz (Self - Interviewee)

Delen op facebook
The Dissident
Nederlandse première: 10-6-2021
Verenigde Staten, 2020, 119 min,

In The Dissident loopt Washington Post-journalist Jamal Khashoggi in een hinderlaag wanneer hij een visum wil gaan halen bij de Saoedische ambassade in Istanbul. Daarna probeert de Saoedische regering de gebeurtenis in de doofpot te stoppen, maar de Turkse verloofde van de journalist weet de media geïnteresseerd te houden. Khashoggi probeerde een open samenleving te creëren in zijn Saoedische thuisland en leek op goede voet te staan met de regering.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

The Dissident trailer en bijzonderheden

De film wordt omschreven als een docu-thriller waarbij de niet eerder vertoonde beelden en ongekende toegang tot degenen die het dichtst bij het verhaal staan, inclusief Khashoggi's verloofde Hatice Cengiz, de Turkse politie en aanklagers, en de jonge Saoedische dissident waarmee Khashoggi samenwerkte een gruwelijk beeld opwekt over tot hoever een regering kan gaan.

Trailer van The DissidentBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Dissidenthttps://i1.ytimg.com/vi/SoYKkXjdf8I/hqdefault.jpg2021-03-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Bryan Fogel maakte eerder Icarus (2017) waarmee hij een Oscar won, ook die documentaire ontvouwde zich als een thriller over sport-doping.

The Dissident - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Dissident in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Dissident zien? Koop of huur de film hier:


meJane Amazon Prime Video

Wanneer Washington Post-journalist Jamal Khashoggi in Istanbul verdwijnt, laat zijn verloofde het er niet bij zitten en met hulp van dissidenten lukt het haar de aanwijzingen voor moord te vinden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

The Dissident is een krachtige, beangstigende blik op een internationale dekmantel, die laat zien dat in de wereld van vandaag niemand die tegen sterke krachten ingaat, echt veilig is.

The Dissident, van Oscar-winnend regisseur Bryan Fogel (Icarus), is een documentaire-thriller die het labyrint van bedrog blootlegt achter de moord op de Washington Post-journalist Jamal Khashoggi in de Saoedische ambassade in Istanbul. Een verhaal over geld, tirannie en doorgedraaide technologie. Met een schat aan nooit eerder vertoonde beelden en ongekende toegang tot degenen die het dichtst bij het verhaal staan, inclusief Khashoggi's verloofde Hatice Cengiz, de Turkse politie en aanklagers, en de jonge Saoedische dissident waarmee Khashoggi samenwerkte. Al het bewijs wijst rechtstreeks naar de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, die nergens voor is teruggedeinsd om dit verhaal in de doofpot te stoppen. De kern van de film is Khashoggi zelf, een principiële hervormer die probeerde een rechtvaardiger en open samenleving te creëren in zijn Saoedische thuisland. The Dissident is een krachtige, beangstigende blik op een internationale dekmantel, die laat zien dat in de wereld van vandaag niemand die tegen sterke krachten ingaat, echt veilig is.

Productiemaatschappij: Diamond Docs, Human Rights Foundation, Orwell Productions

Cast & Regisseur

Omar Abdulaziz

Self - Interviewee
Fahrettin Altun

Self - Interviewee
Hatice Cengiz

Self - Interviewee
Donald Trump

Self - President of the United States (archive footage)
David Kaye

Self - Interviewee
Bryan Fogel

Regisseur
The Dissident poster