compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

The Green Knight

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch van The Green Knight

Dev Patel (Gawain)

Dev Patel (Gawain)

Delen op facebook
The Green Knight
Nederlandse première: 5-8-2021
Ierland, Verenigde Staten, 2020, 130 min,

In The Green Knight laat de jonge neef van koning Arthur — Sir Gawain — zich verleiden om de monsterlijke, smaragdgroene ridder die al menig held op de knieën dwong uit te dagen voor een duel, om zich te bewijzen aan het hof. Eén jaar na de confrontatie zijn de ontmoeting een staartje en moet de koene Gawain het opnemen tegen geesten, reuzen, dieven.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

The Green Knight trailer en bijzonderheden

Het idee voor het scenario van The Green Knight kreeg David Lowery toen hij een diorama van Willow-actiefiguren in zijn achtertuin aan het opzetten was.

Trailer van The Green KnightBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Green Knighthttps://i1.ytimg.com/vi/xPMpl8E_LTE/hqdefault.jpg2021-06-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur David Lowery maakte eerder The Old Man and the Gun (2018), A Ghost Story (2017) en Pete's Dragon (2016).
Dev Patel was eerder te zien in The Personal History of David Copperfield (2019), The Best Exotic Marigold Hotel (2011), The Last Airbender (2010) en Slumdog Millionaire (2008).

The Green Knight - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Green Knight in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Green Knight zien? Koop of huur de film hier:


meJane Amazon Prime Video

Sir Gawain (Dev Patel), de roekeloze en eigenzinnige neef van koning Arthur, begint aan een gedurfde zoektocht om de Green Ridder te duelleren.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Sir Gawain wordt door Koning Arthur op pad gestuurd om de confrontatie aan te gaan met The Green Knight, een monsterlijke, smaragdgroene ridder die al menig held op de knieën dwong. Om dat te kunnen doen, moet hij verschillende obstakels overwinnen, terwijl bovennatuurlijke krachten zijn tocht lijken te bedreigen. Zo wordt het avontuur nog crucialer voor de jonge Gawain om zichzelf te bewijzen, de eer van zijn familie hoog te houden en zijn plaats tussen de andere ridders van de ronde tafel definitief te verdienen.
Voor zijn opvolger van The Old Man & The Gun maakt David Lowery een hele ommekeer in genre en onderwerp. The Green Knight is een atypische bewerking van een eeuwenoud Engels ridderroman. De hoofdrol is weggelegd voor Dev Patel (The Personal History of David Copperfield, Slumdog Millionaire), die opnieuw een bekend personage uit de klassieke literatuur speelt. Hij wordt bijgestaan door onder anderen Alicia Vikander, Joel Edgerton en Barry Keoghan.

Productiemaatschappij: A24, Bro, Creative Wealth Media Finance, Ley Line Entertainment, Sailor Bear, Wild Atlantic Pictures

Cast & Regisseur