compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU

The Kid

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldAngst

Pitch van The Kid

Charles Chaplin (Tramp) en Jackie Coogan (The Kid (as Jack Coogan))

Charles Chaplin (Tramp) en Jackie Coogan (The Kid (as Jack Coogan))

Delen op facebook
The Kid
Nederlandse première: 7-10-2021
Verenigde Staten, 1921, 53 min,

Een man vindt een achtergelaten baby en voedt het op als zijn eigen kind. Vijf jaar later is de moeder die de baby heeft achtergelaten een opera-ster geworden. Ze hoopt door vrijwilligerswerk haar baby weer terug te vinden.

Bekijk bij:

Disney+

The Kid trailer en bijzonderheden

Filmklassieker. De scènes waarbij het jongetje meegenomen wordt door de kinderbescherming zijn zo hartverscheurend dat het jongetje in het echt ook huilde...

Trailer van The KidBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Kidhttps://i1.ytimg.com/vi/6XNNzrMuI7E/hqdefault.jpg2021-07-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Charles Chaplin (1889-1977) regisseerde in totaal zo'n 70 films. Tot de meest gewaardeerde behoren: City Lights (1931), Modern Times (1936), The Gold Rush (1925) en "Easy Street" (1917).

The Kid - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Kid in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

In The Kid, die door velen als belangrijkste film uit het stomme tijdperk wordt gezien, krijgt het geliefde en iconische personage de zwerver (Chaplins alter ego The Little Tramp) een nieuwe sidekick: de Kid (Jackie Coogan). The Kid was Chaplin's eerste lange speelfilm en hij combineerde daarin komedie met drama. De film was in 1921 wereldwijd een enorm box-office succes. De tijdloze film is nog altijd zeer geliefd bij jong en oud.

Productiemaatschappij: Chaplin - First National

Cast & Regisseur

Jackie Coogan

The Kid (as Jack Coogan)
May White

Edna's maid
Baby Hathaway

The Kid as a baby