compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 25-11 t/m 1-12
Film van de week!
MENU

Modern Times

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweld

Pitch van Modern Times

Modern Times

Modern Times

Delen op facebook
Modern Times
Nederlandse première: 14-10-2021
Verenigde Staten, 1936, 87 min,

Jaren '30. Charlie is fabrieksarbeider, havenwerker, winkelbediende, gevangene en zingende ober. Hij weet zich geen raad met de geïndustrialiseerde wereld en de duizenden autoriteiten met wie hij te maken krijgt, bezorgen hem dan ook de nodige kopzorgen.

Modern Times trailer en bijzonderheden

Een klankbord van problemen waar miljoenen mensen tijdens de Grote Depressie mee kampten: werkloosheid, armoede en hongersnood. De film is een aanklacht tegen sociale misstanden, briljant gevat in een 'overheadview' van een kudde schapen, die langzaam verandert in een beeld van duizenden arbeiders die zich een fabriek in wurmen. Boordevol klassieke scènes en de laatste keer dat Chaplin als 'Little Tramp' optreedt.

Trailer van Modern TimesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Modern Timeshttps://i1.ytimg.com/vi/5vWXRVGvBso/hqdefault.jpg2021-10-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Charles Chaplin regisseerde eerder o.a. ook "The Kid (1921), "The Gold Rush" (1925), "The Circus" (1928) en "City Lights" (1931).

Modern Times - Bioscopen, Tijden & Tickets

Modern Times in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Chaplins iconische zwerverspersonage werkt aan de lopende band in een fabriek en doet niks anders dan schroeven dichtdraaien. Dit monotone werk maakt hem gek waardoor hij in een gesticht belandt. Eenmaal uit de instelling ontslagen, belandt hij al snel in de gevangenis omdat hij ten onrechte wordt aangezien voor een communistische leider. Modern Times wordt geprezen om zijn kritische kijk op productiviteit in de vroege twintigste eeuw en daarna. Maar men zegt dat de film ook de komst van de geluidsfilm becommentarieert. De geluidseffecten geven het lawaai van machines weer, maar verder wordt de dramaturgie van de stomme film gebruikt, zoals expressieve mimiek en geschreven tussenteksten.

Productiemaatschappij: Charles Chaplin Productions, United Artists

Cast & Regisseur

Charles Chaplin

A factory worker (as Charlie Chaplin)
Henry Bergman

Cafe proprietor
Tiny Sandford

Big Bill (as Stanley Sandford)

Nieuws over Modern Times