compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Charles Chaplin

Charles Chaplin

Charles Chaplin: films, nieuws

 

Biografie van Charles Chaplin

Charles Chaplin en Jackie Coogan in The Kid
Charles Chaplin en Jackie Coogan in The Kid
Charles Chaplins ouders stonden zelf ook op het toneel. De eerste keer dat Chaplin op de bhüne verscheen was hij vijf; zijn moeder was ziek en hij zong een lied in haar plaats. Op zijn achtste tourde Chaplin met een musical door het land; op zijn elfde verscheen hij in een theaterproductie in Londen en van zijn zeventiende tot zijn vierentwintigste zat hij bij een bekende vaudeville groep.

Dankzij deze groep belandde Chaplin in 1910 in New York. Drie jaar later tekende hij een contract bij Keystone en vertrok naar Hollywood. Zijn eerste (korte) film verscheen in 1914 en heette "Take My Picture". Dat jaar maakte Chaplin vijfendertig films en het jaar daarop nog eens veertien. Zijn eerste speelfilm, The Kid, verscheen in 1921; deze film produceerde en regisseerde hij zelf.

Chaplin is waarschijnlijk het bekendst van de films: Modern Times uit 1936 en The Great Dictator uit 1940. Beide films zijn zeer maatschappelijk en politiek geëngageerd en behandelen zaken als het leven na de Grote Depressie, de moderne maatschappij, het machinale tijdperk, Nazi Duitsland, etc.

Trivia over Charles Chaplin

Charles Chaplin werd geridderd in 1975. Chaplins film The Great Dictator werd verboden in Duitsland. Chaplin zei: "Failure is unimportant. It takes courage to make a fool of yourself". Chaplins liedjes 'Smile' en 'City Lights' worden nog steeds gebruikt in films als: The Dreamers en Mona Lisa Smile.

Charles Chaplin In het nieuws

Speelweek 51: deze week in première

19-12-2013 Vandaag is weer de dag dat er nieuwe films in de bioscopen komen. Deze week hebben negen films hun première in Nederland. De film van de week is Mandela: Long Walk to Freedom.

SHORT 104: Coney Island

8-10-2012 Deze week in onze rubriek iets heel anders: Coney Island is een korte film uit 1917 met de legendarische acteurs Buster Keaton en Roscoe 'Fatty' Arbuckle.

Geen interesse voor vergeten Chaplin film

30-6-2011 Onlangs dook er in archieven een onbekende korte film van niemand minder dan Charles Chaplin. Het stukje filmhistorie zou worden geveild maar heeft er werd niet genoeg geboden voor een succesvolle verkoop.

Laatste filmnieuws

Charles Chaplin Feiten

acteur, montage, musicus, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 16-4-1889, overleden 25-12-1977
De eerste keer dat Charles Chaplin op de bhüne verscheen was hij vijf. Zijn eerste speelfilm, The Kid, verscheen in 1921. Hij is waarschijnlijk het bekendst van de films: Modern Times uit 1936 en The Great Dictator uit 1940.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

80 films in Rotterdam deze week

80 films in Rotterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Rotterdam is vanavond om 22:15 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl