compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 51: deze week in première

Speelweek 51: deze week in première

19-12-2013 Vandaag is weer de dag dat er nieuwe films in de bioscopen komen. Deze week hebben negen films hun première in Nederland. De film van de week is Mandela: Long Walk to Freedom.

Delen op facebook

De film laat icoon Nelson Mandela (Idris Elba) door de jaren heen zien. Je ziet zijn jeugd op een plattelandsdorp, de tienerjaren, 27 jaar gevangenschap en uiteindelijk zijn presidentschap van Zuid-Afrika. Als president maakt hij een einde aan de apartheid in zijn land.

De film is gebaseerd op Mandela's autobiografie 'Long Walk To Freedom' uit 1994.
Nelson Mandela stierf minder dan een week voordat de film haar wereldpremière op 29 november beleefde.
U2 schreef voor deze film het lied 'Ordinary Love'.

WALKING WITH DINOSAURS, LAST VEGAS, TARZAN
We gaan naar de familiefilm Walking with Dinosaurs 3D. Patchi de Pachyrhinosaurus raakt op jonge leeftijd zijn familie kwijt en komt terecht bij een andere kudde. Hij is alleen niet de sterkste van deze kudde. Als de Gorgosaurussen aanvallen, kan hij bewijzen dat hij dapper is en dat hij het in zich heeft om de nieuwe kuddeleider te worden.

De film is gebasseerd op de tv-serie met dezelfde naam van BBC. Deze serie heeft een Emmy gewonnen.

Ook is er de feel-good movie Last Vegas. Vier zestigers zijn al bevriend met elkaar vanaf hun vroege jeugd. Als een van hen dan eindelijk gaat trouwen willen ze nog een keer gezamenlijk feesten in Las Vegas. In Las Vegas loopt hun reis anders dan ze hadden gedacht.

Regisseur Jon Turteltaub kennen we van National Treasure en National Treasure: Book of Secrets.

De volgende film was gisteren al in de Nederland te zien: "Tarzan". Tarzans ouders komen om tijdens een vliegtuigongeluk en hij wordt opgevoed door een groep gorilla's in de jungle. Hij ontmoet Jane en wordt bedreigd door de man die het bedrijf van Tarzans vader overnam.

Het verhaal van Tarzan is talloze malen verfilmd. Een van bekendste vertolkingen is van Johnny Weismuller die ook de bekende Tarzanroep bedacht.

AVANT L'HIVER, SAMSARA, AMAZONIA
Avant l'hiver. Paul is gelukkig: hij heeft een goed huwelijk met zijn vrouw Lucie, een zoon, een goede baan en een mooi huis. Een mysterieuze jonge vrouw lijkt het leven van Paul en zijn gezin ernstig te verstoren.

Regisseur en scenarioschrijver Philippe Claudel is naast filmmaker ook auteur. Hij heeft negentien boeken geschreven. Zijn boek 'Les Âmes grises' is verfilmd door Yves Angelo. De filmversie van dit boek is Les Âmes grises.

Dan gaan we de wereld over met Samsara. Deze documentaire laat heilige plaatsen, rampgebieden, industriële landschappen en natuurwonderen zien. Beeldmateriaal is over de hele wereld gefilmd, in maar liefst 25 landen.

Deze documentaire heeft geen dialogen of andere teksten.

We zien de wildernis is Amazonia. Een jong kapucijnaapje dat geboren is in gevangenschap overleeft een vliegtuigcrash en belandt in het oneindige Amazoneregenwoud. Hier moet het zien te overleven in een onbekende omgeving, waar gevaar altijd op de loer ligt.

Regisseur Thierry Ragobert en zijn crew hebben twee jaar lang wetenschappelijk onderzoek gedaan voordat ze deze documentaire maakten.

IN BLOOM, MODERN TIMES
Twintig jaar geleden speelt In Bloom (2013) zich af. Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, 1992. Georgië heeft net zijn onafhankelijkheid terug en er is een burgeroorlog in aantocht. De twee veertienjarige vriendinnen Eka en Natia laten hun jeugd achter zich en ze kunnen nergens vrede vinden. De straten van Georgië worden geregeerd door chaos, onveiligheid en angst voor de toekomst.

Dit is het acteerdebuut voor Lika Babluani én Mariam Bokeria, de twee hoofdrolspeelsters.

De laatste film is al meer dan 70 jaar oud en het is dan ook een klassieker: Modern Times. Jaren '30. Charlie is fabrieksarbeider, havenwerker, winkelbediende, gevangene en zingende ober. Hij weet zich geen raad met de geïndustrialiseerde wereld en de duizenden autoriteiten met wie hij te maken krijgt, bezorgen hem dan ook de nodige kopzorgen.

Dit is de laatste film waarin Charles Chaplin (Charlie Chaplin) als 'Little Tramp' te zien is.

Speciaal in Limburg: HEMEL OP AARDE
De film Hemel op Aarde is vanaf vandaag al te zien in Limburgse bioscopen. De landelijke première is op 9 januari 2014. De dertienjarige Bart wordt verliefd op Moniek, een vrouw die een stuk ouder is dan hem. Barts streng gelovige ouders keuren dit niet goed. Dan blijkt het dat Moniek ernstig ziek is.

Voorheen maakte regisseur, schenarioschrijver en producer Pieter Kuijpers films met geweld. Met deze film wijkt hij van deze gewoonte af. Dit is het acteerdebuut van hoofdrolspeler Bram van Schie.

Alvast een vrolijk Kerstfeest!

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.