compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 30-7 t/m 5-8
Film van de week!
MENU

The Kingmaker

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch van The Kingmaker

Imelda Marcos (Zichzelf)

Imelda Marcos (Zichzelf)

Delen op facebook
The Kingmaker
Nederlandse première: 13-8-2020
Denemarken, Verenigde Staten, 2019, 101 min,

Voormalig first lady van de Filipijnen, Imelda Marcos staat in ieders geheugen gegrift als de vrouw met de vele schoenen. Lauren Greenfield volgt haar op haar missie om terug te keren in de zetel van de macht door middel van haar zoon, terwijl ze zich voordoet als weldoenster en moeder van de natie.

The Kingmaker trailer

Trailer van The KingmakerBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Kingmakerhttps://i1.ytimg.com/vi/r_F5aZ-dhOY/hqdefault.jpg2020-05-21
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

The Kingmaker - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Kingmaker in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Voormalig first lady van de Filipijnen Imelda Marcos, weduwe van Ferdinand Marcos, staat in het collectieve geheugen gegrift als de vrouw met de enorme hoeveelheid schoenen. Bekroond filmmaker en fotograaf Lauren Greenfield (2018, Generation Wealth, 2012, Queen of Versailles) volgt deze excentrieke vrouw die zich zelfverzekerd neerzet als vaderlandslievende weldoenster, maar zo de familiegeschiedenis van macht en corruptie herschrijft. Hoe vergaat het Imelda Marcos nu? Na haar vlucht met haar man naar Hawaï tijdens de volksopstand van 1986, keert ze terug uit ballingschap. Alsof er niets gebeurd is, baadt ze schaamteloos in weelde terwijl ze zich presenteert als ‘moeder van het volk’. Tegelijkertijd laat de film de verwoestende corruptie in het land zien. Geld en macht houden elkaar in evenwicht. En de prangende vraag blijft waar al dat geld vandaan komt. The Kingmaker, Imelda Marcos toont de extravagantie van een controversieel persoon, afgezet tegen de schokkende erfenis van het Marcos regime en het huidige politieke klimaat. In een tijd waarin fake-nieuws overal ter wereld verkiezingen beïnvloedt, is het verhaal van Imelda’s comeback een huiveringwekkend sprookje.

Productiemaatschappij: Candescent Films (Funding), Evergreen Pictures

Cast & Regisseur