compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

The Kingmaker

***1/20
Waardering: 3.5/5

Waarneming is echt, de waarheid niet

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch van The Kingmaker

Imelda Marcos (Zichzelf)

Imelda Marcos (Zichzelf)

Delen op facebook
The Kingmaker
Nederlandse première: 13-8-2020
Denemarken, Verenigde Staten, 2019, 101 min,

In The Kingmaker wordt voormalige first lady van de Filipijnen gevolgd, die van achter de schermen bezig is haar familie weer aan de macht te krijgen, zoals ze eerder haar man man aan de presidentschap hielp. De familie Marcos kent een lange geschiedenis van corruptie, extravagantie en brutaliteit, en toch weten zij de Filipinos te bekoren.

The Kingmaker trailer en bijzonderheden

De film is heel vaak genomineerd geweest voor allerlei prijzen en won onder meer Beste Documentaire tijdens het Warsaw International Film Festival 2019.

Trailer van The KingmakerBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Kingmakerhttps://i1.ytimg.com/vi/r_F5aZ-dhOY/hqdefault.jpg2020-05-21
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Lauren Greenfield is een populaire documentairemaakster en bekend van "Generation Wealth" (2018), The Queen of Versailles (2012) en Thin (2006).

Recensies van The Kingmaker

The Kingmaker - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Kingmaker in de bioscoop

Wil je The Kingmaker zien? Koop of huur de film hier:Verontrustende documentaire op de politieke carrière van Imelda Marcos, die ooit als machtige leider en twijfelachtige realiteitszin een natie verdeelde.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Voormalig first lady van de Filipijnen, Imelda Marcos staat in ieders geheugen gegrift als de vrouw met de vele schoenen. Lauren Greenfield volgt haar op haar missie om terug te keren in de zetel van de macht door middel van haar zoon, terwijl ze zich voordoet als weldoenster en moeder van de natie.

Voormalig first lady van de Filipijnen Imelda Marcos, weduwe van Ferdinand Marcos, staat in het collectieve geheugen gegrift als de vrouw met de enorme hoeveelheid schoenen. Bekroond filmmaker en fotograaf Lauren Greenfield (2018, Generation Wealth, 2012, Queen of Versailles) volgt deze excentrieke vrouw die zich zelfverzekerd neerzet als vaderlandslievende weldoenster, maar zo de familiegeschiedenis van macht en corruptie herschrijft. Hoe vergaat het Imelda Marcos nu? Na haar vlucht met haar man naar Hawaï tijdens de volksopstand van 1986, keert ze terug uit ballingschap. Alsof er niets gebeurd is, baadt ze schaamteloos in weelde terwijl ze zich presenteert als ‘moeder van het volk’. Tegelijkertijd laat de film de verwoestende corruptie in het land zien. Geld en macht houden elkaar in evenwicht. En de prangende vraag blijft waar al dat geld vandaan komt. The Kingmaker, Imelda Marcos toont de extravagantie van een controversieel persoon, afgezet tegen de schokkende erfenis van het Marcos regime en het huidige politieke klimaat. In een tijd waarin fake-nieuws overal ter wereld verkiezingen beïnvloedt, is het verhaal van Imelda’s comeback een huiveringwekkend sprookje.

Productiemaatschappij: Candescent Films (Funding), Evergreen Pictures

Cast & Regisseur