compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU

The Lost Weekend

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijdenAngst

Pitch van The Lost Weekend

Ray Milland (Don Birnam)

Ray Milland (Don Birnam)

Delen op facebook
The Lost Weekend
Nederlandse première: 5-7-2018
Verenigde Staten, 1945, 101 min,

De mislukte schrijver Don Birnam verdrinkt zijn verdriet in een dagenlange zuippartij. Hij komt terecht in een ziekenboeg voor alcoholici en beleeft daar in realiteit zijn nachtmerries.

The Lost Weekend trailer en bijzonderheden

Winnaar van vier Oscars in 1946. Wilder schetst een grauw beeld van de straten van New York gefilmd met verborgen cameratechniek avant-la-lettre. De film was zo controversieel dat de alcoholindustrie probeerde het negatief te kopen om de distributie ervan te beletten.

Trailer van The Lost WeekendBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Lost Weekendhttps://i1.ytimg.com/vi/j-tefK9hkuM/hqdefault.jpg2018-08-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Billy Wilder regisseerde eerder o.a. ook The Major and the Minor (1942) en Five Graves to Cairo (1943).

The Lost Weekend - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Lost Weekend in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Lost Weekend zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De mislukte schrijver Don Birnam verdrinkt zijn verdriet in een dagenlange zuippartij. Hij komt terecht in een ziekenboeg voor alcoholici en beleeft daar in realiteit zijn nachtmerries.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Winnaar van de Grand Prix op het allereerste Filmfestival van Cannes en vier Oscars en daarmee de grote winnaar van 1946.

Ray Milland speelt de rol van zijn leven als Don Birnam, een schrijver uit New York die worstelt met een jarenlang alcoholisme en writer's block. Wilder verfilmde het gelijknamige boek uit 1944 van Charles Jackson. In het boek is het hoofdpersonage een latente homoseksueel. Wilder en co-scenarist Charles Brackett zagen zich onder druk van de censuur van de Hays Office gedwongen dat element in de film te schrappen, maar zijn alcoholverslaving bleef een punt van zorg voor de censors. Winnaar van de Grand Prix op het allereerste Filmfestival van Cannes. The Lost Weekend was ook goed voor vier Oscars en daarmee de grote winnaar van 1946: Beste film, Beste regisseur, Beste scenario en Beste mannelijke hoofdrol.

Productiemaatschappij: Paramount Pictures

Cast & Regisseur

Ray Milland

Don Birnam
Jane Wyman

Helen St. James
Frank Faylen

'Bim' Nolan, Male Nurse
Anita Sharp-Bolster

Mrs. Foley, Cleaning Lady (as Anita Bolster)
Billy Wilder

Regisseur