compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Nun

The Nun

****1/2
Waardering: 4.3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldAngst

horror, mysterie, thriller

Pitch van The Nun
Taissa Farmiga (Sister Irene)
Taissa Farmiga (Sister Irene)
Delen op facebook
The Nun
Nederlandse première: 6-9-2018
Verenigde Staten, 2018, 97 min,
Het Vaticaan stuurt een priester en een noviciaat om het zelfmoord van een jonge non in een klooster in Roemenië te onderzoeken. De orde heeft een geheim en komen daar oog in oog mee te staan. De abdij wordt een slagveld tussen de levenden en de verdoemden.
The Nun trailer en bijzonderheden
De demonische non is dezelfde als in The Conjuring 2.
Aanloop
Als producent van deze film treedt op James Wan, regisseur van de succesvolle films The Conjuring en The Conjuring 2.
The Nun - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Nun in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.


Synopsis distributeur
Filmmaker James Wan, regisseur van de succesvolle films The Conjuring en The Conjuring 2 verkent een andere donkere hoek van ditzelfde universum met The Nun.

Filmmaker James Wan, regisseur van de succesvolle films The Conjuring en The Conjuring 2 verkent een andere donkere hoek van ditzelfde universum met The Nun. Geregiseerd door Corin Hardy (The Hallow), wordt dit nieuwe angstaanjagende verhaal geproduceerd door Wan en door Peter Safran, die verantwoordelijk is voor de productie van de gehele The Conjuring franchise. Wanneer een jonge non in een klooster in Roemenië haar eigen leven neemt, worden er een priester met een onheilspellend verleden en een noviciaat op de drempel van haar laatste geloften door het Vaticaan gestuurd om dit te onderzoeken. Samen onthullen ze het profane geheim van de orde en riskeren daarbij niet alleen hun leven, maar ook hun geloof en ziel. Ze confronteren een kwaadaardige kracht in de vorm van diezelfde demonische non die het publiek al eerder terroriseerde in The Conjuring 2 waarbij de abdij een gruwelijk slagveld wordt tussen de levenden en de verdoemden.