compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 30-5 t/m 5-6
Film van de week!
MENU

The Peasants

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldSeksGrof taalgebruikDiscriminatieDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van The Peasants

Kamila Urzedowska (Jagna Paczesiówna) en Miroslaw Baka (Maciej Boryna)

Kamila Urzedowska (Jagna Paczesiówna) en Miroslaw Baka (Maciej Boryna)

Delen op facebook
The Peasants
Nederlandse première: 18-4-2024
Litouwen, Polen, Servië en Montenegro, 2023, 116 min,

In The Peasants is - een jonge vrouw - vastbesloten haar eigen weg te banen binnen de grenzen van een laat 19e-eeuws Pools dorp - een broeinest van roddels, vetes en kleurrijke tradities. Wanneer Jagna verstrikt raakt tussen de tegenstrijdige verlangens van de rijkste boer van het dorp, zijn oudste zoon en andere leidende mannen van de gemeenschap, brengt haar verzet haar op een tragische ramkoers met de gemeenschap om haar heen.

The Peasants trailer en bijzonderheden

Alle scènes zijn met een camera opgenomen en vervolgens geschilderd. De film is gemaakt aan de hand van 80.000 schilderijen.

Officiële inzending van Polen voor de categorie 'Best International Feature Film' van de 96e Academy Awards in 2024.

Trailer van The PeasantsBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Peasantshttps://i1.ytimg.com/vi/W2jYVGeFroc/hqdefault.jpg2024-02-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De film Loving Vincent (2017) is met een vergelijkbaar techniek gemaakt, door regisseurs-duo Dorota Kobiela en Hugh Welchman.

Kamila Urzedowska werd gekozen voor de rol van Jagna uit 600 kandidaten.

The Peasants - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Peasants in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

De makers van Loving Vincent vertellen in hun nieuwe film The Peasants het verhaal van boerenmeisje Jagna, die in het Polen van de 19e eeuw haar eigen weg probeert te vinden, ondanks de tegenwerking van haar afgunstige dorpsgenoten.

Wanneer het vrijgevochten boerenmeisje Jagna gedwongen wordt te trouwen met de veel oudere rijke boer Boryna, moet ze haar liefde voor zijn zoon Antek loslaten. Haar leven wordt steeds meer een strijd voor haar eigen onafhankelijkheid in een dorp vol jaloezie, roddels, vetes en een diepgeworteld patriarchaat. De makers van Loving Vincent lieten zich voor hun nieuwe film The Peasants wederom inspireren door kunstwerken. In deze verfilming van het Nobelprijs voor de Literatuur-winnende boeken Chlopi van W?adys?aw Reymont zijn de handgeschilderde beelden gebaseerd op werken uit de 19e en 20e eeuw van Poolse kunstenaars als Józef Chelmonski, Ferdynand Ruszczyc en Leon Wyczólkowski.

Productiemaatschappij: Art Shot (Co-producer), BreakThru Productions (produced by), Canal+ Polska (Co-producer), Digitalkraft (Co-producer), Mazowiecki i Warszawski Fundusz Filmowy (Co-produc, Narodowe Centrum Kultury (co-producer), Polski Instytut Sztuki Filmowej (co-financed by)

Cast & Regisseur