compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
Film van de week!
MENU

The Photograph

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngstAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van The Photograph

The Photograph filmstill

The Photograph filmstill

Delen op facebook
The Photograph
Nederlandse première: 14-10-2021
Nederland, 2021, 95 min,

In The Photograph voert de foto van zijn grootvader, honderd jaar geleden gemaakt door de inmiddels bekende Afro-Amerikaanse fotograaf James Van Der Zee, de filmmaker terug naar Harlem, waar hij de zichtbaarheid van de inwoners van deze New Yorkse wijk verkent.

Bekijk bij:

Amazon Prime Video

The Photograph trailer en bijzonderheden

De film is een ingrijpende verkenning van de kracht van positieve beeldvorming van zwarte identiteit in Harlem, New York City.

Trailer van The PhotographBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Photographhttps://i1.ytimg.com/vi/jWpd67Puuyg/hqdefault.jpg2021-10-14
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

ilmmaker Sherman De Jesus is vooral bekend als filmproducent, als regisseur is hij bekend van De Wijde Wereld (2019), Alles Moet Nieuw - Piet Zwart (2012) en Jan Schoonhoven - Beambte 18977 (2005).

The Photograph - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Photograph in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Photograph zien? Koop of huur de film hier:


Amazon Prime Video

De foto van zijn grootvader, honderd jaar geleden gemaakt door de inmiddels bekende Afro-Amerikaanse fotograaf James Van Der Zee, voert de filmmaker terug naar Harlem (New York).Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In The Photograph ontketent één foto een wervelwind van bijzondere verhalen. Over New York en haar zwarte bewoners, over trots en traditie, over de kracht van fotografie, en over de grootvader van regisseur Sherman De Jesus.

In The Photograph ontketent één foto een wervelwind van bijzondere verhalen. Over New York en haar zwarte bewoners, over trots en traditie, over de kracht van fotografie, en over de grootvader van regisseur Sherman De Jesus. De Jesus vertrekt met een duidelijke missie naar New York: achterhalen welk verhaal er schuilgaat achter de enige foto die hij van zijn grootvader, Juan de Jesus, heeft. Een zwart-wit portret van een trotse man in een wit tropenpak, een echte heer anno 1920. Belangrijk detail: Juan de Jesus was een zwarte man. Fotograaf James Van Der Zee (1886-1983) legde deze tijdsgeest vast in tienduizenden fotos. Hij bracht zwarte mensen in beeld zoals ze zelf graag gezien wilden worden: van hun beste kant, in hun mooiste pak, als de mensen die ze waren. The Photograph maakt zichtbaar welke revolutie Van Der Zees werk ontketende en hoe het gedachtegoed van de Harlem Renaissance nog overal in Harlem voortleeft. Van hedendaagse fotografen als Jamel Shabazz, die zich door Van Der Zee laten inspireren, tot de bittere strijd van activisten tegen de gentrificatie van de wijk die nog altijd symbool staat voor black pride en zwarte cultuur.

Productiemaatschappij: Memphis Features

Cast & Regisseur

Muhammad Ali

Self (archive footage)
Marcus Garvey

Self (archive footage)
Frank Sheppard

Juan De Jesus
The Photograph poster