compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady

Voor alle leeftijden

Pitch van The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady

The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady filmstill

The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady filmstill

Delen op facebook
The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady
Nederlandse première: 5-10-2023
Nederland, 2023, 84 min,

In The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady gaat schrijver en dochter van de eerste president van Suriname Cynthia McLeod op zoek naar Elisabeth Samson - de eerste vrijgeboren en eerste zwarte, vrouwelijke miljonair van Suriname.

The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady trailer en bijzonderheden

Cynthia McLeod (1936) is auteur van een boek over Elisabeth Samson (1715-1771).

De film schetst de levens van beide bijzondere vrouwen en biedt nieuwe inzichten in de gedeelde geschiedenis van Nederland en Suriname.

Trailer van The President's Daughter & the Richest Freeborn LadyBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The President's Daughter & the Richest Freeborn Ladyhttps://i1.ytimg.com/vi/zW3h48TMGjA/hqdefault.jpg2023-09-22
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Mildred Roethof regisseerde onder meer Allemaal Lesbisch (2011).

The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady - Bioscopen, Tijden & Tickets

The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady in de bioscoop

Wil je The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady zien? Koop of huur de film hier:Cynthia McLeod gaat op zoek naar Elisabeth Samson, de eerste vrijgeborene en zwarte, vrouwelijke miljonair van Suriname ten tijde van de piek van de trans-Atlantische slavernij.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Filmmaakster Mildred Roethof volgt icoon Cynthia McLeod op een duizelingwekkende reis door ons koloniale verleden. McLeod heeft een queeste; aandacht voor Elisabeth Samson, de eerste vrijgeborene en zwarte, vrouwelijke miljonair van Suriname ten tijde van de piek van de trans-Atlantische slavernij. Vrouwen kwamen in historische werken nauwelijks voor, laat staan een zwarte vrouw. De gecreëerde onwaarheden, mythen en stereotypen ontkracht McLeod door diepgravend feitelijk onderzoek. The Presidents Daughter & the Richest Freeborn Lady is een film over twee vlijmscherpe vrouwen met inzichten die een verrassend licht werpen op het sorry' van Nederland. We zien McLeod in het Amazone regenwoud, bij minister-president Rutte in het Torentje en bij president Santokhi in het Presidentieel Paleis tijdens de chaos van de Nederlandse excuses. McLeod praat openhartig en ontroerend over ouder worden, overgave, leven en dood, daadkracht en haar laatste wens. Een sterke persoonlijkheid met een groot gevoel voor humor, die nog steeds alles uit het leven haalt en zich blijft inzetten voor sociale kwesties binnen de Nederlandse en Surinaamse samenleving.

Productiemaatschappij: CQ Film (produced by), Human Nature Films (executive production)