compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 25-7 t/m 31-7
Film van de week!
MENU

The Reason I Jump

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijden

Pitch

In The Reason I Jump wordt het leven bekeken vanuit de optiek van vijf niet-sprekende autistische jongeren uit verschillende windstreken. De wereld van deze jongeren zijn zeer zintuigelijk en ieder heeft op een andere manier geleerd om mee om te gaan.
Delen op facebook
The Reason I Jump
Nederlandse première: 7-4-2022
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2020, 82 min,

Bekijk bij:

Disney+

The Reason I Jump trailer en bijzonderheden

In 2007 schreef de destijds 13-jarige Naoki Higashida uit Japan de bestseller The Reason I Jump waarmee hij een inkijkje gaf in zijn belevingswereld als niet-sprekend kind met autisme.

Trailer van The Reason I JumpBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Reason I Jumphttps://i1.ytimg.com/vi/hdwPAXUL1-0/hqdefault.jpg2021-02-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmmaker Jerry Rothwell maakte eerder Sour Grapes (2016) en How to Change the World (2015).

The Reason I Jump - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Reason I Jump in de bioscoop

Wil je The Reason I Jump zien? Koop of huur de film hier:


Disney+

Gebaseerd op het boek van Naoki Higashida, geeft deze documentaire een inkijk in hoe niet-sprekende autistische mensen over de hele wereld het leven ervaren.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In 2007 schreef de destijds 13-jarige Naoki Higashida uit Japan de bestseller The Reason I Jump waarmee hij een inkijkje gaf in zijn belevingswereld als niet-sprekend kind met autisme. Met de gelijknamige documentaire gebruikt de bekroonde filmmaker Jerry Rothwell de kracht van cinema om deze intense zintuiglijke werelden te verbeelden. Het leverde intieme portretten op van vijf opmerkelijke niet-sprekende autistische jongeren uit diverse werelddelen. Jonge mensen die de werkelijkheid op uiteen lopende manieren ervaren en geleerd hebben om zich toch te kunnen uiten, met hulp van vrienden en familie. De rake scènes maken indruk, openen de ogen en vallen vaak samen met de woorden van Naoki’s boek. In een maalstroom van gedachten, gevoelens, impulsen en herinneringen beseft hij geleidelijk steeds meer wat zijn autisme voor hem betekent, hoe zijn perceptie verschilt van die van anderen en waarom hij doet zoals hij doet. Bijna als een routekaart in zijn brein. “To me autism is normal. I can’t be sure what your normal is even like.” Ieder mens – met of zonder autisme - voelt de behoefte tot communicatie en niet kunnen praten betekent niet dat er niets te zeggen valt. Met deze glorieuze film spreekt Rothwell boekdelen.

Productiemaatschappij: BFI Film Fund, British Film Institute (BFI), Met Film Production, Runaway Fridge Productions, The Ideas Room, Vulcan Productions