compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Rider

The Rider

***1/20
Waardering: 3.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarGrof taalgebruikAngst

drama, filmhuis

Pitch van The Rider
Brady Jandreau (Brady Blackburn)
Brady Jandreau (Brady Blackburn)
Delen op facebook
The Rider
Nederlandse première: 19-4-2018
Verenigde Staten, 2017, 103 min,
Een jonge rodeoheld probeert zijn plaats opnieuw te vinden na een zwaar ongeluk. Op het Amerikaanse platteland is het leven niet eenvoudig als je niet meer het paard op kan of durft. Zijn confrontatie met een eerdere held helpt hem verder in zijn beslissing.
trailer en bijzonderheden over The Rider
Regisseuse Chloé Zhao ontmoete Brady Jandreau tijdens haar research voor een andere film. Toen zij hoorde van het 'echte' ongeluk van Brady verwerkte ze dat gegeven tot deze deels fictieve film. Brady liep levensveranderende hersen- en hoofdbeschadiging op.
Aanloop van The Rider
Voormalig rodeo-rijder Brady Jandreau uit South Dakota debuteert in deze film als acteur. Chloé Zhao regisseerde eerder "Songs My Brothers Taught Me" (2015).
BioscoopAgenda van The Rider

The Rider in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Rider zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Rodeoheld probeert opnieuw zijn plaats te vinden na een hevig ongeluk. Gebaseerd op ware gebeurtenissen die de hoofdrolspeler zijn overkomen.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
The Rider is een emotioneel drama over een jonge cowboy en tegelijkertijd een film die met een documentair-realisme de toeschouwer een blik gunt in de wereld van de Indian cowboys.

Brady is een rijzende ster in de rodeowereld en een getalenteerde paardentrainer. Een val bij een rodeo, waarbij een paard zijn schedel verplettert, maakt echter een einde aan zijn veelbelovende carrière. Gedesillusioneerd en wanhopig keert de jonge cowboy terug naar zijn thuis, het Pine Ridge Reservaat. In een poging weer controle te krijgen over zijn lot gaat Brady op zoek naar een nieuwe identiteit en probeert hij te ontdekken wat het betekent een man te zijn in het hart van Amerika.