compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

The Sacrifice

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch van The Sacrifice

Erland Josephson (Alexander)

Erland Josephson (Alexander)

Delen op facebook
The Sacrifice
Nederlandse première: 19-9-2019
Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zweden, 1986, 145 min,

Aleksandr viert temidden van vrienden in een buitenhuisje zijn verjaardag. Intussen is de Bom gevallen en de derde wereldoorlog nakende.
Aleksandr lijkt zich als enige bewust van de volle omvang van de ramp; hij besluit zijn bezittingen te offeren om God te smeken het onheil te keren. Af en toe krijgt hij bezoek van de postbode, die lustig Nietzsche-citaten uit zijn PTT-mouw schudt.

The Sacrifice trailer en bijzonderheden

Tarkovsky overleed aan longkanker kort nadat de film in Cannes drie prijzen had gewonnen.

Trailer van The SacrificeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Sacrificehttps://i1.ytimg.com/vi/W4eEmoRRaEs/hqdefault.jpg2019-09-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Tarkovsky was behalve regisseur ook scenarist, novellist, toneel- en opera-regisseur en schrijver van het boek 'Sculpting on Time' over filmesthetiek. Hij regisseerde eerder Nostalghia.

The Sacrifice - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Sacrifice in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Digitaal gerestaureerde klassieker van Andrej Tarkovski terug in de landelijke bioscopen.

De laatste film van Andrej Tarkovski won drie prijzen in Cannes. De in Zweden opgenomen film draait om Aleksandr, een voormalig acteur en filosoof die zich tot God richt om alles wat hij lief heeft op te geven en zo een nucleaire oorlog te voorkomen. Nieuwe 4K-restauratie.

Productiemaatschappij: Argos Films, Channel Four Films (Film Four International), Farago Film, French Ministry of Culture and Communication, Josephson & Nykvist HB, Sandrews, SVT Drama