compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

The Treasures of Crimea

Voor alle leeftijden

Pitch van The Treasures of Crimea

The Treasures of Crimea filmstill

The Treasures of Crimea filmstill

Delen op facebook
The Treasures of Crimea
Nederlandse première: 10-3-2022
82 min,

In De Schatten van de Krim krijgt Nederland ineens de rol van scheidsrechter wanneer zowel Oekraïne als Rusland een claim leggen op de reizende tentoonstelling Krim - Goud en Schatten van de Zwarte Zee. Feitelijk is het eigendom van het musea op de Krim die bij het uitlenen Oekraïens waren.

The Treasures of Crimea trailer en bijzonderheden

De tentoonstelling ligt in de kelders van het Allard Pierson Museum in Amsterdam.

Trailer van The Treasures of CrimeaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Treasures of Crimeahttps://i1.ytimg.com/vi/Ami6XN5ZMdo/hqdefault.jpg2022-03-10
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

The Treasures of Crimea - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Treasures of Crimea in de bioscoop

Wil je The Treasures of Crimea zien? Koop of huur de film hier:De reizende tentoonstelling Krim - Goud en Schatten van de Zwarte Zee wordt statenloos in Amsterdam wanneer de Krim wordt geannexeerd door Rusland.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Over hoe een oeroude collectie uit lang verdwenen beschavingen inzet wordt van het heetste hedendaagse hangijzer in de wereldpolitiek.

Al 6 jaar liggen objecten van de rondreizende tentoonstelling ‘De Krim - Goud en geheimen van de zwarte zee’ zonder eigendomschap in de kelders van het Allard Pierson museum in Amsterdam. De in maart 2014 geopende tentoonstelling werd al na een maand gesloten vanwege de annexatie van de Krim door Putin. Sindsdien zijn de objecten staatloos. Van beide kanten ontving het museum direct claims: zowel het Krim Museum als Kiev eisten de schatten op. Zo werden de archeologische vondsten uit de Krim onderdeel van een politiek getouwtrek, waarin Nederland de rol van onvrijwillige scheidsrechter opgelegd kreeg, én waar de emotionele waarde van de schatten in dit langlopende conflict misschien nog wel het aller zwaarst weegt.