compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

The Whistlers

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van The Whistlers

Delen op facebook
The Whistlers
Nederlandse première: 30-1-2020
Duitsland, Frankrijk, Roemenië, Zweden, 2019, 98 min,

Een politieman wil een scheve zakenman bevrijden uit een gevangenis in Roemenië. Hij reist naar Gomera, een eiland op de Canarische Eilanden, waar hij eerst het moeilijke lokale dialect moet leren, een taal die sissen en spugen bevat.

Bekijk bij:

Cinemember

The Whistlers trailer en bijzonderheden

De film is voor 11 awards genomineerd waarvan ze er al twee hebben gewonnen. Ze wonnen bij het Online Film Critics Society Awards de 'OFCS Award' voor 'Beste Niet-Amerikaanse uitgaven'. Bij het Seville European Film Festival won regisseur Corneliu Porumboiu de award voor 'Beste Scenario'.

Trailer van The WhistlersBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Whistlershttps://i1.ytimg.com/vi/_i0eeyvub9Y/hqdefault.jpg2019-12-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur en schrijver Corneliu Porumboiu heeft bijna al zijn geregisseerde werk, ook zelf geschreven. Zo heeft hij onder andere de film "Comoara" (2015) en "Politist, adjectiv" (2009) op zijn naam staan.

Acteur Vlad Ivanov die de rol van Cristi op zich nam, heeft al in vele films een rol mogen spelen. Zo speelde hij voorheen in "Perfect sãnãtos" (2017) en Pozitia copilului (2013).

The Whistlers - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Whistlers in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Whistlers zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Een politieman wil een scheve zakenman bevrijden uit een gevangenis in Roemenië. Hij reist naar Gomera, een eiland op de Canarische Eilanden, waar hij eerst het moeilijke lokale dialect moet leren, een taal die sissen en spugen bevat.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De Roemeense politie agent Cristi is in Boekarest informant voor de lokale maffia. Er wordt een complot gesmeed om de corrupte zakenman Zsolt uit de gevangenis te bevrijden. Om zonder risico met zijn handlangers te kunnen communiceren vertrekt hij naar het bergachtige Canarische eiland La Gomera om daar te worden onderwezen in de inheemse fluittaal “El Silbo Gomero”. Een taal die daar sinds oudsher door de lokale bevolking gebruikt wordt om over grote afstanden berichten te kunnen doorgeven. Samen met femme fatale Gilda moet hij proberen onder de radar te blijven en laveren tussen verraad en bedrog.

Productiemaatschappij: 42 Km Film, Bord Cadre Films (with the support of), Film i Väst (in co-production with), Komplizen Film, Les Films du Worso

Cast & Regisseur