compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU

Thee Wreckers Tetralogy + Doc

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch van Thee Wreckers Tetralogy + Doc

Delen op facebook
Thee Wreckers Tetralogy + Doc
Nederlandse première: 5-3-2020
2008, 65 min,

Thee Wreckers Tetralogy + Doc is een speciaal programma waarbij het Wreckers vierluik — bestaande uit de korte films No Place Like Home, Lonely Bones, Splintertime en Reruns — en de documentaire Everything's different Nothing has Changed wordt vertoond, De documentaire is een achter de schermen tocht door de laatste 25 jaar van het leven van de Nederlandse filmmaker en kunstenaar die kort na zijn 50ste verjaardag overlijdt. Zijn passie, de band, de muziek en Thee Wreckers Tetralogy komen aan bod.

Thee Wreckers Tetralogy + Doc trailer en bijzonderheden

De korte films zijn surrealistische droomachtige taferelen die elk worden geïntroduceerd door een uitspraak van een rock-muzikant (samen 44 minuten). De documentaire is van Joao Costa en Robert Gradison, uit 2018 en duurt 20 minuten.
The Wreckers was een rock-band die covers speelde totdat Rosto in 1995 droomachtige nummers voor hun ging componeren. De band werd nooit opgeheven, maar stopte met optredens, maar de nummers bleven komen en ging ergens verder als Thee Wreckers, als soundtrack artiesten bij allerlei multi-media projecten.

Trailer van Thee Wreckers Tetralogy + DocBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Thee Wreckers Tetralogy + Dochttps://i1.ytimg.com/vi/nbAC740nSQI/hqdefault.jpg2020-03-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Rosto maakte eerder The Monster of Nix (2011) en "(The Rise and Fall of the Legendary) Anglobilly Feverson" (2002). Hij maakte ook enkele video's voor de Nederlandse rock-zangeres Anouk.

Thee Wreckers Tetralogy + Doc - Bioscopen, Tijden & Tickets

Thee Wreckers Tetralogy + Doc in de bioscoop

Wil je Thee Wreckers Tetralogy + Doc zien? Koop of huur de film hier:Kort na zijn 50ste verjaardag overlijdt de Nederlandse filmmaker en multitalent Rosto. Een documentaire die 25 jaar terug gaat en een kijk geeft in de band, de muziek en Thee Wreckers Tetralogy (zijn filmische vierluik).Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In maart 2019 overleed de Nederlandse filmmaker Rosto A.D., kort na zijn 50ste verjaardag. Hij was ook muzikant, schrijver en beeldend kunstenaar die die disciplines in zijn filmwerk samenvoegde tot een oeuvre dat in Nederland en eigenlijk ook ver daarbuiten zijn gelijke niet kent. Zijn laatste korte film Reruns, een surrealistische, muzikale terugblik op zijn eigen leven en carrière, was vorig jaar het sluitstuk van Thee Wreckers Tetralogy, een vierluik dat verder bestaat uit No Place Like Home (2008), Lonely Bones (2013) en Splintertime (2015). Macaber, grillig, opwindend en technisch griezelig perfect, zou je Rosto’s oeuvre kunnen plaatsen tussen de films van Tim Burton en Terry Gilliam. Maar tegelijk doe je zijn unieke talent daarmee tekort. Daarnaast is er – Everything’s different nothing has changed – een behind the scenes documentaire die 25 jaar terug gaat en een kijk geeft in de band, de muziek en Thee Tetralogy.

Cast & Regisseur