compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Thelma

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruikAngst

Pitch van Thelma

Eili Harboe (Thelma)

Eili Harboe (Thelma)

Delen op facebook
Thelma
Nederlandse première: 7-12-2017
Denemarken, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, 2017, 116 min,

Als Thelma van haar beschermende plattelandsgemeenschap naar de grote stad Oslo verhuist, valt ze als een blok voor medestudente Anja. Ze voelt emoties die ze niet durft te erkennen en krijgt tegelijkertijd last van epileptische aanvallen, die steeds heviger worden. Langzaam wordt het duidelijk dat Thelma over angstaanjagende, bovennatuurlijke krachten beschikt.

Thelma trailer en bijzonderheden

Deze film is de Noorse inzending voor de Oscar-uitreiking in maart 2018 in de categorie 'Best Foreign Language Film'.

Trailer van ThelmaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Thelmahttps://i1.ytimg.com/vi/RDC_s-rbp0k/hqdefault.jpg2017-11-27
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Joachim Trier maakte in 2015 de film Louder Than Bombs.

Thelma - Bioscopen, Tijden & Tickets

Thelma in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Romantische, bovennatuurlijke thriller van Joachim Trier met Eili Harboe, Kaya Wilkins, Ellen Dorrit Petersen.

De verlegen Thelma verhuist van haar religieuze familie op het Noorse platteland naar Oslo om te gaan studeren. Kort na aankomst krijgt ze een onverwachte epileptische aanval, die ze voor haar ouders verborgen houdt. Tegelijkertijd ontmoet ze medestudente Anja, tot wie ze zich bijzonder aangetrokken voelt. Thelma wordt overspoeld door emoties die ze niet durft te erkennen, de aanvallen komen steeds vaker en heftiger en de dokters hebben er geen medische verklaring voor. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze over angstaanjagende, bovennatuurlijke krachten beschikt en op een dag is Anja spoorloos verdwenen.

Productiemaatschappij: Eurimages, Film i Väst, Le Pacte, Motlys, Nordic Film och TV Fund, Norwegian Film Institute, SF Norge A/S, Snowglobe Films, The Orchard, Vertigo Média Kft.