compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 44 29-10 t/m 4-11
Film van de week!
MENU

Tiefland

***1/20
Waardering: 3.8/5

Pitch

Armlastige grootgrondbezitter Don Sebastian heeft zich verloofd met de dochter van de rijke burgemeester. Hij ontmoet echter een zigeunerin, die hij laat trouwen met de herder Pedro om haar zodoende als minnares te kunnen houden. Tussen Pedro en zijn meester breekt er een conflict uit.
Delen op facebook
Tiefland
Oostenrijk, West-Duitsland, 1943, 98 min,

bijzonderheden

In 2002 deed de Duitse justitie een onderzoek naar uitspraken die Riefenstahl had gedaan over zigenuers. Ze zei dat er niets was gebeurd met de zigeuners die tussen 1940 en 1942 hadden meegewerkt aan haar film. Het was echter bekend dat de meesten later omkwamen in het concentratiekamp Auschwitz. Het Openbaar Ministerie staakte uiteindelijk het onderzoek, omdat het algemeen belang er niet mee gemoeid zou zijn.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De produktie verliep slecht door de oorlogsomstandigheden, de dood van Riefenstahls vader en broer (aan het front) en haar eigen slechte gezondheid. Soms moest ze zelfs vanuit haar stretcher regisseren en delen van de film zijn door G.W. Pabst en Veit Harlan geregisseerd. Door alle vertragingen werd 'Tiefland' één van de kostbaarste geluidsfilms uit de Duitse filmgeschiedenis.

Cast & Regisseur

Leni Riefenstahl

Martha, eine spanische Betteltänzerin
Frida Richard

Josefa, eine alte Magd (as Frieda Richard)
Maria Koppenhöfer

Donna Amelia, seine Tochter
Franz Eichberger

Pedro, der Schafhirte
Bernhard Minetti

Don Sebastian, Marquès von Roccabruna