compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
WEB | mobiel
Aladdin - Film van de week!
MENU
Home > Films > Time Trial

Time Trial

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

documentaire, filmhuis

Pitch van Time Trial
Time Trial: David Millar (Zichzelf)
Time Trial: David Millar (Zichzelf)
Delen op facebook
Time Trial
Nederlandse première: 12-7-2018
Groot-Brittannië, 82 min,
Documentaire over de laatste Tour de France-wedstrijden van de Schotse tijdrenner David Millar. Millar heeft veel prijzen gewonnen, maar werd ook gepakt voor doping waarna hij 2 jaar werd geschorst.
trailer en bijzonderheden over Time Trial
Regisseur Finlay Pretsell gebruikt de nieuwste filmtechnieken om Millar zo dicht mogelijk op de huid te zitten en het echte wielrengevoel in de bioscoop te krijgen.
Aanloop van Time Trial
Dit is de eerste lange documentaire van regisseur Finlay Pretsell. Ook de Nederlandse wielrenner Thomas Dekker is te zien.
BioscoopAgenda van Time Trial

Time Trial in de bioscoop

Wil je Time Trial zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Documentaire over de laatste wedstrijden van de Britse wielrenner David Millar, die in 2004 gepakt werd voor doping en 2 jaar geschorst werd.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Time Trial brengt ons dicht bij David Millar en laat zien hoe de menselijke geest wordt voortgedreven door een kracht die verder gaat dan succes en glorie.

Het einde van een sportcarrière is een race tegen de klok en een gevecht met de onvermijdelijke ondergang. De verslavende behoefte om te blijven strijden tart elke logica en zorgt voor een tegelijk fascinerend en pijnlijk drama. Time Trial volgt de Schot David Millar tijdens zijn laatste wedstrijden en zijn ultieme Tour de France. We zitten midden in het peloton, lijden mee tijdens onmogelijke beklimmingen, vliegen mee tijdens razendsnelle afdalingen en liggen na afloop naast hem in de hotelkamers om te recupereren. We rijden mee in een volgauto, een bron van comfort, bevoorrading en korte verlichting van de kou. En we weten dat met elke afgelegde kilometer de definitieve eindstreep dichterbij komt. Time Trial brengt ons dicht bij David Millar en laat zien hoe de menselijke geest wordt voortgedreven door een kracht die verder gaat dan succes en glorie. Voor zijn eerste lange documentaire maakte regisseur Finlay Pretsell gebruik van de nieuwste technieken, speciaal geprepareerde voertuigen en op de racefietsen gemonteerde camera’s. De soundtrack is van Dan Deacon.