Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 17-5 t/m 23-5
WEB | mobiel
Film van de week
MENU
Home > Films > Tulipani

Tulipani

****1/2
Waardering: 4.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikAngstAudiodescriptie beschikbaar

drama, filmhuis

Pitch van Tulipani
Tulipani: Gijs Naber (Gauke) en Anneke Sluiters (Ria)
Tulipani: Gijs Naber (Gauke) en Anneke Sluiters (Ria)
Tulipani
Nederlandse première: 21-9-2017
Nederland, 2017, 90 min,
Na de watersnoodramp in 1953 wil een boer zo snel mogelijk uit Nederland vertrekken. Hij komt terecht in Italië waar hij tulpen gaat kweken en groeit uit tot een legende. Dertig jaar later gaat een politieman op zoek naar de ware toedracht achter zijn verhaal.
Genoeg van reclame? Klik hier!
trailer en bijzonderheden over Tulipani
Deze film opent in 2017 het Nederlands Film Festival.
Aanloop van Tulipani
Regisseur van dienst is Mike van Diem, die eerder De Surprise maakte. Daarvoor was hij lang inactief. In 1997 won hij een Oscar voor zijn film Karakter.
BioscoopAgenda van Tulipani

Tulipani in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Tulipani is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar Zuid-Italië fietst om een nieuw bestaan op te bouwen.

Tulipan is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde.