compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Un Fils

***1/20
Waardering: 3.5/5

A Son

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatieAngst

Pitch van Un Fils

Sami Bouajila (Fares Ben Youssef) en Najla Ben Abdallah (Meriem Ben Youssef)

Sami Bouajila (Fares Ben Youssef) en Najla Ben Abdallah (Meriem Ben Youssef)

Delen op facebook
Un Fils
Nederlandse première: 10-9-2020
Frankrijk, Libanon, Qatar, Tunesië, 2019, 95 min,

Un Fils speelt zich af in Tunesië, zomer van 2011. Fares en Meriem zijn hevig verliefd maar hun wereld valt uit elkaar wanneer hun zoon Aziz een levertransplantatie nodig heeft. In Tunesië kent men het fenomeen orgaandonatie niet. Het echtpaar wordt geconfronteerd met tegenstrijdige emoties, dubieuze voorstellen in een race tegen de klok in een land dat gebukt gaat onder politieke, culturele en religieuze conflicten.

Bekijk bij:

Un Fils trailer en bijzonderheden

Mehdi Barsaoui won maar liefst 7 filmprijzen met deze film en was nog 7 keer keer genomineerd. Sami Bouajila won de prijs voor beste acteur voor zijn vertolking van Fares tijdens het Filmfestival van Venetië 2019.

Trailer van Un FilsBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Un Filshttps://i1.ytimg.com/vi/Xb0AWm9ZRfw/hqdefault.jpg2020-02-27
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Speelfilmdebuut van regisseur Mehdi Barsaoui.
De Franse acteur Sami Bouajila (1966) was eerder te zien in The Siege (1998), Drôle de Félix (2000) en Indigènes (2006).

Un Fils - Bioscopen, Tijden & Tickets

Un Fils in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Un Fils zien? Koop of huur de film hier:De 11-jarige Aziz heeft een levertransplantatie nodig nadat hij tijdens een vakantie in 2011 ernstig gewond was geraakt tijdens een terroristische hinderlaag. In het ziekenhuis wordt een familiegeheim onthuld.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Un Fils is een meeslepend familiedrama en indrukwekkend debuut van de Tunesische regisseur Mehdi Barsaoui.

Un Fils is een meeslepend familiedrama en indrukwekkend debuut van de Tunesische regisseur Mehdi Barsaoui.
Tunesië, zomer van 2011. Fares en Meriem beleven gelukkige dagen met Aziz, hun 11-jarige zoon. Tijdens een verblijf in het zuiden van het land, verandert een gebeurtenis voor altijd hun leven. Wat volgt is een race tegen de klok, waarbij Fares en Meriem geconfronteerd worden met tegenstrijdige emoties en moeilijke keuzes. In een serie wendingen legt het verhaal op ingenieuze wijze de realiteit van de huidige Tunesische samenleving bloot. Un Fils ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de film geselecteerd werd voor de Orrizonti-competitie. Sami Bouajila won daar de prijs voor beste acteur voor zijn vertolking van Fares. Op het Internationaal Film Festival van Rotterdam (IFFR) werd de film omarmd door het publiek.

Productiemaatschappij: 13 Productions, Centre National du Cinéma et de l'Image (support), Centre National du Cinéma et de L'image Animée (CN, Cinétéléfilms, Dolce Vita Films, Jour2Fête (co-production), La Région Île-de-France (support), Metafora Production (co-production), Région Provence-Alpes-Côte d'Azur (support), Sunnyland Film (co-production)