compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 23-11 t/m 29-11
Film van de week!
MENU

Varda par Agnès

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van Varda par Agnès

Delen op facebook
Varda par Agnès
Nederlandse première: 28-11-2019
2019, 115 min,

een onvoorspelbare documentaire van een fascinerende verteller. Agnès Varda, fotograaf, installatiekunstenaar en pionier van de Nouvelle Vague neemt plaats op een theaterpodium en gebruikt foto's en filmfragmenten om inzicht te geven in haar onorthodoxe oeuvre.

Bekijk bij:

Cinemember

Varda par Agnès trailer en bijzonderheden

Agnès Varda overleed op 29 maart 2019, op 90-jarige leeftijd. Deze film is de film die ze heeft geregisseerd.

Trailer van Varda par AgnèsBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Varda par Agnèshttps://i1.ytimg.com/vi/xryS7xdj_JI/hqdefault.jpg2019-10-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De documentaire is geschreven en geregisseerd door onder andere Agnès Varda zelf. Dit deed ze samen met Didier Rouget. Rouget regisseerde en schreef eerder veel korte films, waaronder "Intérieur femme" (2011) en Test (2005).

Agnès Varda werkte tot haar dood. Ze regisseerde en schreef talloze films, documentaires en korte films, zoals " Sans toit ni loi" (1985) en Cléo de 5 à 7 (1962).

Varda par Agnès - Bioscopen, Tijden & Tickets

Varda par Agnès in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Varda par Agnès zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Agnès Varda, fotograaf, installatiekunstenaar en pionier van de Nouvelle Vague, neemt plaats op een theterpodium en gebruikt foto's en film om inzicht te geven in haar onorthodoxe oeuvre.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In Varda par Agnès blikt de Franse regisseur Agnès Varda (1928-2019) terug op haar leven achter de camera en richt hiermee de lens op zichzelf.

In Varda par Agnès blikt de Franse regisseur Agnès Varda (1928-2019) terug op haar leven achter de camera en richt hiermee de lens op zichzelf. Agnès Varda, een van Frankrijks origineelste filmmakers en grootmoeder van de Nouvelle Vague-filmbeweging, overleed op 29 maart 2019 op 90-jarige leeftijd. Ze werkte tot haar dood en liet een omvangrijk oeuvre achter met films als Cleo de 5 a 7 (1962), Le Bonheur (1965), Sans toi ni loi(1985) en Visages Villages (2017). In haar laatste film, Varda par Agnès, blikt ze terug op haar leven en indrukwekkend carrière. Varda par Agnès is geselecteerd voor IDFA (International Documentary Festival Amsterdam) en ging eerder in première op het Filmfestival van Berlijn, waar de film door de pers werd omarmd: ‘Two hours of magic’, schreef The Guardian. Varda ontving in 2018 een ere-Oscar voor haar gehele oeuvre.

Cast & Regisseur

Nieuws over Varda par Agnès