Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 22-2 t/m 28-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Films > Vivre sa vie

Vivre sa vie

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldAngst

drama, filmhuis

Pitch van Vivre sa vie
Vivre sa vie: Anna Karina (Nana Kleinfrankenheim) en André S. Labarthe (Paul)
Vivre sa vie: Anna Karina (Nana Kleinfrankenheim) en André S. Labarthe (Paul)
Vivre sa vie
Nederlandse première: 18-1-2018
Frankrijk, 1962, 80 min,
Een Parijse vrouw belandt in de prostitutie. De film onderzoekt de achtergronden hiervan in 12 schijnbaar ongerelateerde scènes.
Genoeg van reclame? Klik hier!
trailer en bijzonderheden over Vivre sa vie
Jean-Luc Godard nam de film in 1962 in vier weken op, voor slechts $40.000.
Aanloop van Vivre sa vie
Hoofdrolspeelster Anna Karina was voordat ze deze rol vertolkte een topmodel voor Coco Chanel en Pierre Cardin. Ze ontmoette Jean-Luc Godard voor het eerst toen ze in 1960 voor zijn meesterwerk À Bout de Souffle auditie deed, maar omdat ze uit de kleren zou moeten, weigerde ze de rol,
BioscoopAgenda van Vivre sa vie

Vivre sa vie in de bioscoop

Genoeg van reclame? Klik hier!
Synopsis distributeur
Jean-Luc Godard’s digitaal gerestaureerde klassieker met Anna Karina.

Godards muze Anna Karina laat in twaalf indrukwekkende hoofdstukken zien hoe een would-be actrice afdaalt in de prostitutie. Dit keerpunt in Godards oeuvre won de Special Jury Prize in Venetië. Met Vivre sa vie: film en douze tableaux sloeg Godard een nieuwe weg in. Hij wilde de echte worstelingen in het leven van echte mensen documenteren en afstand nemen van de licht-romantische intriges waar de Nouvelle Vague bekend om was gaan staan. Jean-Luc Godard castte zijn toenmalige vrouw Anna Karina als Nana, een winkelmeisje in een platenzaak dat actrice wil worden maar in de prostitutie belandt. Vivre sa vie is een lofzang op de schoonheid van de actrice, met verwijzingen naar Louise Brooks, een beroemd actrice uit het tijdperk van de stille film, en naar Maria Falconetti uit Carl Dreyers The Passion of Jeanne d'Arc (1928). In een van de meest iconische scènes kijkt een betraande Nana in de bioscoop naar deze klassieker. Godard maakte daarna nog een film over prostitutie in Parijs, 2 ou 3 choses que je sais d'elle (1967).