compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Films > Western

Western

***1/20
Waardering: 3.5/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweld

drama, filmhuis

Pitch van Western
Western filmstill
Western filmstill
Delen op facebook
Western
Nederlandse première: 21-6-2018
Bulgarije, Duitsland, Oostenrijk, 2017, 121 min,
Een stel Duitse bouwvakkers zijn in Bulgarije voor een bouwproject. Al snel krijgen ze problemen met de plaatselijke bevolking.
trailer en bijzonderheden over Western
De film heet 'Western' omdat Bulgarije ten opzichte van Duitsland als het Wilde Westen gezien kan worden, hoewel het land ten zuidoosten van Duitsland ligt.
Aanloop van Western
Regisseuse en scenariste Valeska Grisebach maakte eerder Sehnsucht (2006) en hielp mee aan het scenario van een vergelijkbare tragikomedie Toni Erdmann (2016).
BioscoopAgenda van Western

Western in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Verbluffende en zeer spannende film waarin alles anders verloopt dan je verwacht en die niet alleen thema’s maar ook makers deelt met de film Toni Erdmann.

Verbluffende en zeer spannende film waarin alles anders verloopt dan je verwacht en die niet alleen thema’s maar ook makers deelt met de film Toni Erdmann. Een groep Duitse bouwvakkers belandt in the middle of nowhere van landelijk Bulgarije. Ze moeten er een kleine waterkrachtcentrale bouwen, maar al snel verschuift alle aandacht naar de inwoners van het nabijgelegen dorpje. In de zinderende hitte van de zomer hangen macho confrontaties, romantiek en hechte vriendschappen in de lucht. Alles lijkt zo normaal. De bouwvakkers zijn wat lomp maar ook kameraadschappelijk. Alleen Meinhard, de mysterieuze loner, past niet echt in de groep. Zwijgzaam, tanig en zelfredzaam als Clint Eastwood, lijkt hij op zoek naar iets anders. Hij ontdekt als eerste het dorpje en raakt ondanks de taalbarrière al snel bevriend met een van de bewoners. Met alle gevolgen van dien… Mede dankzij het prachtige camerawerk en het fenomenale spel van onder andere Meinhard zit je twee uur lang op het puntje van je stoel. Het is bijna ongelofelijk dat de acteurs allen in het echt arbeiders uit de bouw of auto-industrie zijn. Hoofdrolspeler Meinhard is bijvoorbeeld bijzonder overtuigend als moderne arbeidersversie van Clint Eastwood. Een film over onze tijd. Waarin de globalisering er voor zorgt dat we allemaal een beetje vreemdeling zijn. Terwijl de wereld aan onze voeten ligt, zoeken we allemaal ook naar onze wortels.
“One of the best films to premiere last year, Western is probably also the best film since Claire Denis’s Beau Travail to be made by a woman about men” – Film Comments“Distinguished by a generosity and sincerity exceedingly rare in cinema, Western’s poignant celebration of human resilience is nothing short of spectacular.” – Sight and Sou