compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Films > Yentl

Yentl

**1/200
Waardering: 2.8/5

Pitch

Oost-Europa, rond 1900. Een jonge vrouw (Barbra Streisand) overtreed ongeschreven wetten door boeken over wijsbegeerte te lezen. Ze knipt haar haar kort en gaat studeren. Ze wordt verliefd op haar studiepartner, die echter verliefd is op een ander.
Delen op facebook
Yentl
Groot-Brittannië, Verenigde Staten, 1983, 132 min,

bijzonderheden

Regiedebuut van Barbara Streisand

Aanloop

Barbara Joan Streisand werd geboren op 24 april 1942 te Brooklyn, New York. Ze begon haar carrière in de showbusiness als ouvreuse in een theater. Ze vestigde haar naam als nachtclubzangeres en werd via Broadway een internationaal befaamd zangeres en actrice. Haar landelijk televisiedebuut was op 5 april 1961 in 'The Jack Paar Tonight Show'. Ze is getrouwd geweest met de acteur Elliott Gould en is de moeder van Jason Gould. In 1983 maakte ze haar regiedebuut met 'Yentl', waarin ze ook de hoofdrol vertolkte. De tweede film die ze regisseerde was "The Prince of Tides" (1991).

Yentl - Bioscopen, Tijden & Tickets

Yentl in de bioscoop

Wil je Yentl zien? Koop de film hier:


We hebben de volgende 3 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Oost-Europa, rond 1900. Een jonge vrouw (Barbra Streisand) overtreed ongeschreven wetten door boeken over wijsbegeerte te lezen. Ze knipt haar haar kort en gaat studeren.Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Barwood Films, Ladbroke Investments

Huidige prijsvraag

Cast & Regisseur