compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Yentl

Yentl

**1/200
Waardering: 2.8/5

drama, komedie, musical

Pitch van Yentl
Oost-Europa, rond 1900. Een jonge vrouw (Barbra Streisand) overtreed ongeschreven wetten door boeken over wijsbegeerte te lezen. Ze knipt haar haar kort en gaat studeren. Ze wordt verliefd op haar studiepartner, die echter verliefd is op een ander.
Delen op facebook
Yentl
Groot-Brittannië, Verenigde Staten, 1983, 132 min,
bijzonderheden over Yentl
Regiedebuut van Barbara Streisand
Aanloop van Yentl
Barbara Joan Streisand werd geboren op 24 april 1942 te Brooklyn, New York. Ze begon haar carrière in de showbusiness als ouvreuse in een theater. Ze vestigde haar naam als nachtclubzangeres en werd via Broadway een internationaal befaamd zangeres en actrice. Haar landelijk televisiedebuut was op 5 april 1961 in 'The Jack Paar Tonight Show'. Ze is getrouwd geweest met de acteur Elliott Gould en is de moeder van Jason Gould. In 1983 maakte ze haar regiedebuut met 'Yentl', waarin ze ook de hoofdrol vertolkte. De tweede film die ze regisseerde was "The Prince of Tides" (1991).
BioscoopAgenda van Yentl

Yentl in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Yentl zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Oost-Europa, rond 1900. Een jonge vrouw (Barbra Streisand) overtreed ongeschreven wetten door boeken over wijsbegeerte te lezen. Ze knipt haar haar kort en gaat studeren.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen