compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU

Zappa

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Zappa

Zappa filmstill

Zappa filmstill

Delen op facebook
Zappa
Nederlandse première: 17-6-2021
Verenigde Staten, 2020, 129 min,

In Zappa wordt aan de hand van interviews en archiefmateriaal een kijk gegeven in het leven van muzikaal fenomeen Frank Zappa, die niet alleen muzikaal de confrontatie opzocht, maar ook in de politiek.

Zappa trailer en bijzonderheden

Frank Zappa werd tijdens zijn leven gezien als een vreemde eend want hij was niet alleen een goede rockgitarist, maar hij was ook een componist van filmmuziek. Hij maakte muziek die je soms als rock, soms als jazz en soms als pop kon classificeren. Hij hield het publiek vaak een kritische spiegel voor, maar bekritiseerde ook de bekrompenheid van de maatschappij. Hij was wat later werd omschreven als een multi-media kunstenaar, alleen hij bedacht en voerde het uit. Hij heeft uiteindelijk meer dan 60 albums gemaakt.
Anders dan menigeen vermoedt, de crowdfunding die werd georganiseerd was om het enorme Zappa-archief veilig te stellen en niet om de film te financieren, die film is op gewone wijze gefinancierd.

Trailer van ZappaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Zappahttps://i1.ytimg.com/vi/XLDxspeEnrA/hqdefault.jpg2021-01-02
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Alex Winter? is bekend van Blackmail (2013 en Bill & Ted's Excellent Adventure (1989).
Frank Zappa was eerder te zien in Baby Snakes (1979), 200 Motels (1971) en The World's Greatest Sinner (1962).

Zappa - Bioscopen, Tijden & Tickets

Zappa in de bioscoop

Wil je Zappa zien? Koop of huur de film hier:Een diepgaande kijk in het leven van muzikale duizendpoot Frank Zappa.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Gebruik makend van het omvangrijke privé-archief van Frank Zappa en met de hulp van meer dan 10.000 Zappa fans, maakte Alex Winter uit meer dan duizend uur materiaal een markant portret van de briljante musicus en componist. “I want to tell Frank’s story without making a biopic; to make a music doc without making a music doc. And I think that’s just how Frank would have wanted it.”(Alex Winter)

Productiemaatschappij: Trouper Productions, Zipper Bros Films

Cast & Regisseur