compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU

Jan Sierhuis Zelfportret

Koop Dvd, blu-ray / Bekijk de film Jan Sierhuis Zelfportret

Voor alle leeftijden

filmhuis

Wil je Jan Sierhuis Zelfportret zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


Niets gevonden voor Jan Sierhuis Zelfportret.


In deze film kijkt schilder Jan Sierhuis terug op zijn bewogen leven. Ondertussen schildert hij een schilderij wat zijn laatste zelfportret moet worden. Regie door Marte Visser.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
In de documentaire Jan Sierhuis zelfportret kijkt Jan Sierhuis (1928), tijdens het schilderen van zijn laatste zelfportret, terug op zijn bewogen en kleurrijke leven.

In de documentaire Jan Sierhuis zelfportret kijkt Jan Sierhuis (1928), tijdens het schilderen van zijn laatste zelfportret, terug op zijn bewogen en kleurrijke leven.Sierhuis groeide op onder moeilijke omstandigheden in de Amsterdamse volksbuurten maar schopte het uiteindelijk tot zeer toonaangevend expressionist.Hij wordt beschouwd als een van de kunstenaars die, getekend door WOII, een doorbraak in de Nederlandse kunst teweeg hebben gebracht. Net als zijn vrienden Karel Appel, Constant en Corneille kwam Sierhuis niet uit een kunstenaarsmilieu ,maar zijn schilderstalent werd op 14 jarige leeftijd opgemerkt door Nico Vroom, de toenmalig directeur van de prestigieuze Rijksakademie, die hem gelijk een beurs aanbood. Eenmaal op de prestigieuze Rijksacademie had hij echter last van zijn afkomst en ging hierdoor zijn geheel eigen weg. De legendarische museumdirecteur Jonkheer Willem Sandberg van het Stedelijk Museum in Amsterdam zag zijn eigenzinnige talent en stond uiteindelijk aan de wieg van zijn grote succes. Sierhuis schildert nu meer dan zeventig jaar en zijn oeuvre is enorm. Het Stedelijk museum heeft inmiddels meer dan 130 werken van Sierhuis in hun bezit, hij is door bijna alle grote musea voor moderne kunst aangekocht en heeft vele (inter)nationale tentoonstellingen gehad.