compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 30-5 t/m 5-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Acteur en zanger Robert Goulet overleden

Acteur en zanger Robert Goulet overleden

Vertolker Lancelot werd 73 jaar oud

Dinsdagochtend stierf acteur Robert Goulet in een ziekenhuis in Los Angels. Hij was daar opgenomen voor een longtransplantatie. Goulet was succesvol zanger en musicalacteur en was twintig keer op het witte doek te zien.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Goulet kwam al jong erachter dat hij een zuivere stem bezat. Hij vermaakte al op vijfjarige leeftijd zijn familie met leidjes van de Amerikaanse zanger Al Jolson. Hoewel hij aanvankelijk last had van plankenkoorts, wist hij zich hierover heen te zetten. Hij studeerde aan het koninklijke conservatorium van Toronto en trad verscheidene malen op.

Zijn talent werd opgemerkt door librettozanger Alan Jay Lerner en componist Frederick Loewe, die juist een acteur zochten voor de hoofdrol in hun toneelproductie Camelot. Nieuwkomer Goulet werd prompt gecast voor de rol van Lancelot naast Richard Burton en Julie Andrews. De Broadway-productie ontving lovende kritieken, waardoor de carrière van Goulet een vliegende start kreeg.

Goulet speelde in verschillende musicals als 'The Happy Time' (waarvoor hij een Tony-award ontving), 'Rose Marie' en 'La Cage aux Folles'. Als acteur werd hij inmiddels ook gecast in Hollywoodproducties, waar hij voornamelijk muzikale rollen voor zijn rekening nam. Zijn bekendste niet-zingende rol was die van de slechterik Quentin Papshmir in The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear. Daarnaast speelde hij in o.m. Scrooged, "Beetle Juice" en Mr. Wrong.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.