compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 9-12 t/m 15-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Alec Baldwin vuurt dodelijke schot op set RUST

Alec Baldwin vuurt dodelijke schot op set RUST

Regisseur Joel Souza gewond

De cameraregisseur van de film Rust Halyna Hutchins is dodelijk getroffen door een schot uit een rekwisietpistool afgevuurd door acteur Alec Baldwin. Ook de regisseur van de film is gewond geraakt.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De Santa Fe County Sheriff bevestigt dat Halyna Hutchins, cameraregisseur, is overleden en dat filmregisseur Joel Souza gewond is geraakt nadat een rekwisietwapen dat door acteur en producer Alec Baldwin was neergeschoten op de set van de westernfilm Rust.

Halyna Hutchins werkte eerst aan tal van korte film producties en begon in 2017 aan haar eerste lange speelfilm, sindsdien werd ze snel bekend dankzij haar werk aan Archenemy (2020), Darling (2019) en "Blindfire" (2020). Ze won voor haar camerawerk voor "Treade" (2019) de jury prijs tijdens het English Riviera Film Festival 2019.

De productiemaatschappij van Rust verklaarde: "Er was een ongeluk vandaag op de New Mexico filmset van Rust betreffende een verkeerd afgaan van een rekwisietpistool met losse flodders ... De productie wordt voorlopig opgeschort...".

Alec Baldwin is ook een van producenten van de film.

De opnames voor Rust zouden tot begin november doorgaan, volgens een persbericht van het New Mexico Film Office.

De film gaat over een 13-jarige weesjongen die per ongeluk een lokale boer doodt en op de vlucht gaat met zijn opa, gespeeld door Alec Baldwin.

Incidenten met vuurwapens op filmsets

In 1993 stierf Brandon Lee, 28, zoon van wijlen vechtsportster Bruce Lee, nadat hij werd geraakt door een .44-kaliber kogel tijdens het filmen van een sterfscène voor de film The Crow. Het pistool zou een losse flodder hebben afgevuurd, maar een autopsie bracht een kogel aan het licht die in de buurt van zijn ruggengraat zat.

Ook Sylvester Stallone en Al Pacino zijn ooit verwond geraakt door vuurwapens op de set. Zowel Bruce Willis - tijdens Die Hard (1988). - als Linda Hamilton - tijdens Terminator 2: Judgment Day (1991 - hebben gehoorverlies overgehouden door te dicht te zijn bij het afgaan van een vuurwapen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.