compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ang Lee verfilmt Life of Pi

Ang Lee verfilmt Life of Pi

Bestseller won Man Booker Prize in 2002

18-2-2009 Ang Lee zal naar verwachting de verfilming van de bestseller Life of Pi van de Canadese auteer Yann Martel op zich nemen. De Oscarwinnende regisseur is momenteel in gesprek met Fox 2000, zo meldt Variety.

Delen op facebook

Het boek won in 2002 de prestigieuze Man Booker prize en was wereldwijd een bestseller. Het verhaal gaat over een Indiase jongen, bijgenaamd Pi, die schipbreuk lijdt en met een hyena, een gewonde zebra, een orang-oetan en een hongerige Bengaalse tijger aanspoelt op een verlaten eiland.

Meerdere scriptschrijvers waren betrokken bij de vertaling van het boek naar een scriptversie. Onder meer Dean Georgaris (The Manchurian Candidate), M. Night Shyamalan (The Sixth Sense) en Jean-Pierre Jeunet (Amélie) hadden zich eerder verbonden aan het filmproject, maar trokken zich toch weer terug.

Ang Lee, die in 2005 succes boekte met Brokeback Mountain, zal het stokje nu overnemen. De filmstudio zal binnenkort een nieuwe scriptschrijver aan het werk zetten, die met Lee zal samenwerken.

Lee heeft onlangs de opnames van Taking Woodstock, een film van een van de mensen die aan de basis van het Woodstock Festival stond, afgerond. Deze film wordt in augustus uitgebracht in de Verenigde Staten.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.