compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 40/ 2008

Box Office Update - week 40/ 2008

Radeloos claimt eerste positie in box office

7-10-2008 De verfilming van het boek Radeloos van Carry Slee is in een rustig bioscoopweekend binnengekomen op de eerste plaats. Ondertussen weet Mamma Mia! van geen wijken. De film staat na twaalf weken nog altijd in de top drie.

Delen op facebook

Radeloos gaat over de tieners Paco en Yara, die allebei met hun eigen problemen kampen. Paco heeft moeite om de dood van zijn vader te verwerken, terwijl Yara door haar moeder gepusht wordt om model te worden, waardoor ze zich onzeker voelt over haar lichaam.

Andere nieuwkomers deze week waren Death Race op plaats vijf en de klein uitgebrachte Belgische volksromance Aanrijding in Moscou op plaats twintig.

Onverzettelijk blijven Mamma Mia! en animatiefilm Wall-E na ruim tien weken aanwezig in de top 10. The Dark Knight is wel duidelijk op z'n retour en zakt van plaats 7 naar 16.

Komende twee weken zullen verschillende familiefilms strijden om de harten van alle kinderen die herfstvakantie hebben. Donderdag worden zowel Anubis en het pad der zeven zonden als Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek uitgebracht in ruim honderd zalen. Daarnaast zijn ook de animatiefilm Space Chimps (NL) en de tekenfilm Fietsmug & Dansmug vanaf donderdag te zien.

In veel steden draait hiernaast het programma 'Cinekid op locatie' met een breed scala aan jeugdfilms. Op 19 oktober start het Cinekid festival in Amsterdam.

Voor de volwassenen worden de achtervolgingsthriller Eagle Eye en de romkom My Best Friend's Girl uitgebracht. Op arthousegebied gaan The Last Days of Shishmaref, Cafe de los maestros, Hunger en Pure Coolness in première.

1. Radeloos
2. Mamma Mia!
3. Wanted
4. Tropic Thunder
5. Death Race
6. Mirrors
7. Wall-E
8. Babylon A.D.
9. The Accidental Husband
10. Brideshead Revisited


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.