compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 22-7 t/m 28-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Carry Slee

Carry Slee

Carry Slee: films, nieuws

 

Biografie van Carry Slee

Carry Slee
© (c) Arjo Frank

Carry Slee is bekend als kinderboekenschrijfster. Haar boeken en films zijn erg populair onder tieners, omdat de onderwerpen heel herkenbaar voor ze zijn. Carry Slee schrijft ook boeken voor volwassenen.

Carry Slee is een van de succesvolste kinderboekenschrijvers van Nederland. Ze heeft talloze literatuurprijzen gewonnen met haar jeugdboeken. Haar boeken staan er om bekend dat ze taboes bespreekbaar maken zoals pesten of het loverboy fenomeen.

Er zijn vijf boeken van Carry Slee verfilmd: Afblijven, Timboektoe, Radeloos, Lover of Loser, Razend en Spijt!. De films zijn allemaal geregisseerd door Maria Peters of Dave Schram die samen het productiebedrijf Shooting Star leiden.

Ze speelt kleine rollen in drie van haar eigen films: Lover of Loser, Timboektoe en Afblijven. Ook speelt ze zichzelf in de tv-serie Het Elfde Uur.

Carry Slee In het nieuws

Bente Fokkens speelt hoofdrol in Kappen

26-10-2015 Bente Fokkens gaat de hoofdrol spelen in Kappen!, de achtste verfilming van een boek van Carry Slee. De film wordt geregisseerd door Tessa Schram.

Nieuwe Carry Slee verfilming aangekondigd

3-6-2014 Momenteel wordt het boek Pijnstillers van Carry Slee verfilmd maar er is intussen al een nieuwe verfilming aangekondigd: Kappen. Kappen zal het achtste boek van Slee zijn dat wordt verfilmd.

Setbezoek 'Razend'

Vijfde Carry Slee verfilming wordt een spectaculaire film

9-6-2011 BiosAgenda is op bezoek op de filmset van de verfilming van Razend, een bestseller van Carry Slee. We interviewen de hoofdrolspelers, regisseur Dave Schram, we filmen de hele crew als zij bezig zijn een scène op te nemen en krijgen een vooruitblik op de uiteindelijke scène.

Box Office Update - week 40/ 2008

Radeloos claimt eerste positie in box office

7-10-2008 De verfilming van het boek Radeloos van Carry Slee is in een rustig bioscoopweekend binnengekomen op de eerste plaats. Ondertussen weet Mamma Mia! van geen wijken. De film staat na twaalf weken nog altijd in de top drie.

Box Office Update - week 39/ 2008

Tropic Thunder verovert eerste plaats

30-9-2008 Tropic Thunder komt binnen op de eerste plaats. Wanted en Mamma Mia! zakken ten gevolge daarvan beide één plaats. Verder weinig verandering.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Carry Slee Feiten

scenarioschrijver
Geboren 1-7-1949
Carry Slee is een van de succesvolste kinderboekenschrijvers van Nederland. Haar boeken staan er om bekend dat ze taboes bespreekbaar maken zoals pesten of het loverboy fenomeen.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

71 films in Utrecht deze week

71 films in Utrecht deze week71 films zijn te zien in Utrecht deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl