compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Dave Schram

Dave Schram

Dave Schram: films, nieuws

 
Biografie van Dave Schram
© (c) Arjo Frank
Dave Schram is een Nederlands filmproducent en regisseur. Schram debuteerde als regisseur in de bioscoop in 2008 met de Carry Slee verfilming Timboektoe.
Trivia over Dave Schram
Dave Schram is getrouwd met regisseur Maria Peters. Zij richtten samen het bedrijf Shooting Star op. Samen maakte zij vele films, waaronder de Carry Slee verfilmingen.
Dave Schram In het nieuws

Speelweek 39: nieuw in de bioscoop

24-9-2014 Een spannende week, maar liefst vier van de acht films zijn actiefilms. De film van de week is Bloedlink, waarin zich een spannend kat-en-muis-spel voordoet. Pijnstillers is een boekverfilming, naar het gelijknamige boek van Carry Slee.

Gijs Blom in Pijnstillers (c) DFW

'Tieners die volwassen worden'

Op de set van Pijnstillers

20-9-2014 25 september komt de nieuwe film Pijnstillers uit in de bioscoop. Deze Carry Slee verfilming wordt geregisseerd door Tessa Schram. Wij spraken op de set van de film met Tessa en de acteurs.

Producent Hans Pos overleden

17-6-2014 Filmproducent Hans Pos is overleden. Hans Pos richtte samen met Dave Schram en Maria Peters de productiemaatschappij Shooting Star op en was daarmee verantwoordelijk voor films als Pietje Bell, Sonny Boy en Spijt!. Pos werd 56 jaar.

Spijt! beste Europese Jeugdfilm

5-5-2014 Spijt! is Duitsland uitgeroepen tot Beste Europese Jeugdfilm. Deze prijs is toegekend door 17 jeugdjury's uit heel Europa. Dit betekent de zoveelste internationale prijs voor de film van Dave Schram. Dit is daarmee de succesvolste Carry Slee verfilming ooit.

Speelweek 25: deze week in première

19-6-2013 Het is weer lekker warm vandaag en in de bioscopen gaat er ook heet aan toe: er komen maar liefst negen nieuwe films uit. De film van de week is Man of Steel.

<  123  >
Laatste filmnieuws
Dave Schram Feiten
acteur, producent, regisseur
Dave Schram is een Nederlands filmproducent en regisseur. Schram debuteerde als regisseur in de bioscoop in 2008 met de Carry Slee verfilming Timboektoe.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
154 films in Amsterdam deze week
154 films in Amsterdam deze week154 films zijn te zien in Amsterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl