compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 25: deze week in première

Speelweek 25: deze week in première

Het is weer lekker warm vandaag en in de bioscopen gaat er ook heet aan toe: er komen maar liefst negen nieuwe films uit. De film van de week is Man of Steel.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Man of Steel is alweer de zesde film over Superman. De eerste film, Superman, verscheen in 1978 met Christopher Reeve in de hoofdrol. In Superman Returns werd de hoofdrol gespeeld door Brandon Routh.

Clark Kent is afkomstig van een andere planeet en opgevoed door twee Aardse ouders. Als de Aarde wordt bedreigd door General Zod wordt hij Superman en gebruikt zijn superkrachten om de aarde te beschermen.

Regisseur Zack Snyder maakte eerder de superheldenfilm Watchmen en 300.

Dan Disconnect: een film met drie verhaallijnen die paralell aan elkaar verteld worden. De eerste verhaallijn gaat over een stel dat in de rouw is nadat hun zoon is overleden. De vrouw zoekt steun op een online forum. De tweede verhaallijn gaat over een jongen die gepest wordt door middel van Facebook. De derde verhaallijn gaat over een jongen die zijn geld verdient met webcamsex en een reporter die daar een reportage over wilt maken.

Spijt! is de nieuwste film van Dave Schram en alweer de zesde verfilming van een boek van Carry Slee. Jochem zit in de tweede klas maar is daar alles behalve gelukkig. De klassenleraar grijpt ook niet als Jochem weer eens gepest wordt. Op een ochtend krijgt de klas te horen dat Jochem niet is thuisgekomen. David en een vriendin voelen zich schuldig en gaan naar hem op zoek.

We gaan verder met het luchtige Frances Ha: Frances Ha woont in New York en fladdert een beetje door het leven: zo heeft ze eigenlijk geen woning en zit ze bij een dansgezelschap ondanks dat ze eigenlijk geen danser is. Zo nu en dan verliest ze de realiteit uit het oog stort zich op haar dromen.

Hoofdrolspeler Greta Gerwig is ook deels verantwoordelijk voor het scenario van deze film.

Gambit is een remake van de gelijknamige film uit 1966. In deze versie is het script geschreven door Joel en Ethan Coen.

Harry Deane (Colin Firth) werkt aan een meesterplan om een peperduur schilderij te stelen. Hij heeft alleen nog een mooie vrouw als afleidingsmanoeuvre nodig. Die vindt hij in de cowgirl PZ Puznowski (Cameron Diaz). Maar langzamerhand begint hij gevoelens voor haar te ontwikkelen die zijn plan in gevaar brengen.

Road North is een Finse film. Timo is een succesvolle concertpianist met een privéleven dat niet veel meer voorstelt. Plotseling staat zijn vader voor de deur, die hij al 35 jaar niet gezien heeft. De twee maken samen een reis naar het noorden om een erfenis op te halen.

We gaan verder naar Argentinie voor The Last Elvis: Carlos Gutierrez werkt in een fabriek maar 's avonds transformeert hij in een Elvis-imitator. Al gauw verwart hij de fantasie met de realiteit. Als hij plots voor zijn dochter Lisa Marie moet zorgen moet hij zijn prioriteiten herzien.

Op het Sundance Film Festival werd deze film genomineerd voor de Grand Jury Prize. De prijs ging uiteindelijk naar Beasts of the Southern Wild.

Dan The Last Sentence: Torgny Segerstedt was een leidende figuur in de Zweedse journalistiek in de eerste helft van de twintigste eeuw, bekend om zijn felle anti-nazi standpunten. In deze film zien we hoe de politieke situatie in Zweden verandert. Ondertussen valt Segerstedt voor de vrouw van zijn vriend.

De Zweedse titel van de film, Dom över död man, vertaalt zich zo ongeveer als 'veroordeling over een dode'.

We sluiten af met Dunderklumpen (NL), een rerelease uit 1974. Op een nacht sluipt Dunderklumpen het huis binnen van de Wolgers familie en wekt Camillas poppen tot leven. De poppen gaan met hem mee, maar kleine Jens ziet dit en gaat er achteraan. Jens wordt op zijn beurt weer gevolgd door vader.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.