compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Burny Bos te horen in bioscoopfilm Dikkie Dik

Burny Bos te horen in bioscoopfilm Dikkie Dik

Schrijver/producent Burny Bos is de verteller in de film Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel. Bos overleed in december, de voice-over-opnames voor de film waren toen al afgerond. Het resultaat is vanaf woensdag 19 juni te zien en horen in de bioscoop.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De film Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel is een 'doe-roep-en-dans-mee-film', "kinderen hoeven niet 62 minuten stil te zitten in de bioscoop", aldus de makers.

De verteller heeft een belangrijke rol in de Dikkie Dik bioscoopfilm. De stem van Burny leidt de kijkers door de film, maar treedt soms ook op om Dikkie Dik te waarschuwen of tot de orde te roepen. Hij nodigt de kinderen uit om op bepaalde momenten mee te doen, commentaar te geven, te zingen, stampen of roepen. Hij (voor)ziet en weet veel, maar laat zich soms ook verrassen. Hij is de verbindende factor tussen Dikkie Dik en het publiek.

Burny Bos vertelde eerder: "‘Dikkie Dik is een enorm bekende figuur en een film is tot nu toe nog nooit gemaakt. Het was een uitdaging om een nieuw verhaal te bedenken dat past in de sfeer van Dikkie Dik en dat een nieuwe en aantrekkelijke belevenis voor peuters en kleuters is: namelijk een (eerste) bezoek aan de bioscoop. Ik was me ervan bewust dat het gevaar loert, dat je het als maker/schrijver niet goed doet, omdat je over -ongeschreven- grenzen gaat. Iedereen heeft een eigen beeld en gevoel bij Dikkie Dik."

Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel is geproduceerd door Petra Goedings en Jolande Junte van Phanta Animation (animatietak PhantaFilm) en Burny Bos en Linda Snoep (BosBros). De film is geregisseerd door Joost van den Bosch en Erik Verkerk (Ka-Ching Cartoons) en gebaseerd op de populaire boeken van Jet Boeke, uitgegeven door Uitgeverij Gottmer.

Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel is vanaf woensdag 19 juni te zien in bioscopen door het hele land.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.