compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > De beste films van 2016!

De beste films van 2016!

Het is weer lijstjestijd! BiosAgenda maakt de balans op en zet de beste films van het jaar op een rij. In plaats van één lijst hebben we onze vaste redacteuren gevraagd om hun top-10.

Delen op facebook
De beste films van 2016!

De beste films van 2016!

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Vraag drie mensen om hun favoriete films en je krijgt drie totaal verschillende lijstjes! Er zelfs niet één film die in alle lijstjes voorkomt. Omdat dit soort lijstjes altijd in december worden gemaakt mochten films die in december 2015 uitkwamen ook nog meedoen.

Elise van Dam


1. One More Time with Feeling
Een documentaire die me twee uur lang hypnotiseerde, door het slimme gebruik van 3D en de bezwerende muziek van Nick Cave. Maar vooral een documentaire die me diep ontroerde in zijn eerlijkheid en menselijkheid.
2. Toni Erdmann
Een film die zich in geen enkel hokje laat duwen. Maren Ade benadert een zwaar thema (eenzaamheid) met ontregelende humor en absurdisme en dat werkt.
3. The Wailing
Een meesterlijke mix van genres en tonen zoals alleen Koreaanse regisseurs dat kunnen. Een film die me afwisselend deed lachen en huiveren en na afloop nog volop stof gaf tot het uitwisselen van interpretaties en theorieën.
4. Elle
5. High-Rise
6. El abrazo de la serpiente
7. Midnight Special
8. The Neon Demon
9. Belgica
10. I, Daniel Blake

Michelle Iwema


1. La La Land
Voor mij de leukste filmbeleving van het jaar. De muziek, choreografie, verrassende twist aan het einde en de aankleding, alles aan deze film geeft je dat warme gevoel dat de oude Hollywood musicals ook deden. Zo mogen ze er meer maken!
2. Carol
De prachtige aankleding, heerlijke muziek en prachtige rollen van Rooney en Blanchett maken dit een geweldige film. Todd Haynes regisseert dit drama met oog voor de kleinste details, waarbij emoties niet altijd worden uitgesproken maar door het mooie samenspel duidelijk voelbaar zijn.
3. Weiner
‘What was he thinking?’ Dat is wel vaker gezegd over de acties van Anthony Weiner. Het is ook zeker van toepassing op zijn beweegredenen om zich te laten filmen terwijl hij een gooi deed naar het burgemeesterschap van New York. Het resultaat is een car crash in pijnlijke slow motion, die de kijker echt een kijkje geeft in de wereld van de politiek en een van de bekendste huwelijken die daarbinnen werd gesloten.
4. Spotlight
5. The Revenant
6. Sully
7. Room
8. Creed
9. The Secret Life of Pets
10. Deadpool

Quirijn Foeken


1. The Red Turtle
Een geheel spraakloze animatie die je 80 minuten laat meevoeren in de prachtige wereld gecreeerd door "Michel Dudok De Wit". Een ware parel noemde ik het in deze recensie.. En zo is het.
2. Hell or High Water
Een moderne western met echte personages van vlees en bloed, met een dubbele verhaallijn en lichte maatschappijkritiek. Spannend en zeer kundig gemaakt.
3. Clash
Een film als een snelkookpan die visueel ook nog heel veel indruk weet te maken op visueel vlak.
4. Anomalisa
5. Elle
6. Room
7. Arrival
8. Nocturnal Animals
9. Weiner
10. Tonio

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.