compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > December: de must sees van deze filmmaand
Maandoverzicht

December: de must sees van deze filmmaand

30-11-2015 Wat zijn de beste films die je moet gaan zien in december? BiosAgenda zet de must sees van deze maand op een rijtje. December is met de kerst altijd dé maand om naar de film te gaan!

Delen op facebook

In Suffragette strijden vrouwen in het begin van de 20e eeuw voor kiesrecht. De Suffragettes ervaren echter dat vreedzaam protest niets oplost. De vrouwen grijpen zwaardere middelen aan en zetten alles wat ze hebben op het spel.

Dan "Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film": in deze film maken de Peanuts-karakters Charlie Brown, Snoopy, Lucy en Linus hun opwachting. Charlie Brown gaat een groot avontuur aan terwijl Snoopy met zijn vliegtuig het opneemt tegen zijn rivaal De Rode Baron.

In In the Heart of the Sea trekt de walvisvaarder Essex er in 1820 op uit voor het kostbare walvistraan. Als de bemanning in het leefgebied komen van de walvissen, merken ze dat er wel één hele grote leeft. Deze walvis lijkt boos op hen te zijn, en er ontstaat een grote ramp. De gestrande bemanning zal er alles aan moeten doen om hun tocht te overleven en worden geconfronteerd met de realiteit van hun beroep.

Uit Nederland, Publieke Werken. Het is 1888 en in Amsterdam wordt er begonnen met de bouw van het nieuwe Amsterdam Centraal. Het huisje van een vioolbouwer moet voor de bouw wijken. Samen met zijn neef verzint de vioolbouwer een plan om zoveel mogelijk geld uit de situatie te halen.

Dan de film waarvan je wist dat die zou komen: "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens". Regisseur J.J. Abrams gaat verder met de legendarische filmreeks van George Lucas over de goede en kwade krachten die in the Empire strijden om de macht.

Erg mooi is Carol. In het New York van de jaren vijftig, wordt winkelbediende Therese (Rooney Mara) verliefd op de oudere getrouwde vrouw Carol (Cate Blanchett). De man van Carol komt achter de verhouding en probeert via de rechtbank haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese vluchten voor de situatie.

Mannenharten 2 komt eraan en er zijn al heel veel speciale Ladies Nights gepland. Er is veel veranderd in de levens van mannen uit Mannenharten. Toch loopt het nog niet allemaal op rolletjes en de mannen besluiten de bloemetjes weer eens flink buiten te zetten en op zoek te gaan naar liefde.

Nog een Nederlandse film: Bon Bini Holland. Robertico verhuurt vakantiehuizen op Curaçao zonder dat de eigenaar daar weet van heeft. Als hij een crimineel belazert vlucht hij naar Nederland. Daar ontmoet hij de mooie Noëlla wier vader een rijke zakenman is. Robertico krijgt een plan om zijn problemen op te lossen maar dan wordt hij verliefd op Noëlla.

Jandino Asporaat speelt hier meerdere rollen tegelijk. Sommige types waren eerder te zien in De Dino Show.

We sluiten af met Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba. Dummie beseft dat hij nooit groot zal worden en dus nooit koning. Goos wil hem helpen door op zoek te gaan naar een mysterieus beeldje: de sfinx van Shakaba. Maar waar is dat ding?

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.