compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 32

Deze week in première: speelweek 32

8-8-2012 De zomervakantie loopt ten einde, men keert langzamerhand terug naar Nederland. De bioscoopreleases gaan echter door. Morgen komen er vijf nieuwe films uit in de bioscopen.

Delen op facebook

De film van de week is Total Recall. Dit is een remake van de film van Paul Verhoeven. Douglas Quaid is een fabrieksmedewerker die wel wat ontspanning kan gebruiken. Hij gaat naar het bedrijf Rekall dat dromen werkelijkheid kan maken. Dan gaat er wat mis en is er niet meer duidelijk wat realiteit is en wat niet.

Dan het sympathieke Seeking a Friend for the End of the World: De wereld zal nog maar drie weken bestaan en Dodge beseft dat hij de laatste weken op aarde alleen zal doorbrengen. Dan sluit hij vriendschap met zijn buurvrouw die haar Engelse familie nooit meer zal zien. Met Steve Carell en Keira Knightley.

Voor de fijnproevers is er Holy Motors: Oscar leeft meerdere levens tegelijk. We volgen hem een dag lang waar hij steeds in een andere rol stapt. Hij wordt vergezeld door de slanke blonde Céline. Oscar is in een dag rijke zakenman, moordenaar, bedelaar, gek en familieman. Deze film was een hit onder de recensenten tijdens Cannes.

Uit Frankrijk hebben we Les infidèles. De film is gemaakt door meerdere regisseurs. In Frankrijk werd er slecht gereageerd op de poster van de film. De poster zou vrouwonvriendelijk en seksistisch zijn. In Nederland is er een andere poster. De film is een serie van zeven korte films waarin het thema overspel centraal staat. De verhalen spelen zich af in een conferentiehotel, een seksverslavingskliniek, een chique Parijse nachtclub en in de gokpaleizen van Las Vegas.

Als laatste hebben we Meek's Cutoff. In 2010 was deze film al te zien op filmfestivals en nu eindelijk ook in Nederland. In 1845 reist een groep kolonisten door Amerika. Ze beginnen te vermoeden dat hun gids, Stephen Meek, eigenlijk niet weet waar hij naar toe gaat. Losjes gebaseerd op historische gebeurtenissen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.